Οικονομία|10.10.2019 15:26

ΟΛΠ: Πώς αντιδρά στην απόφαση της ΕΣΑΛ για την 4η προβλήτα

Γιώργος Μανέττας

Σε επανεξέταση του έργου επέκτασης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, με τη δημιουργία 4ης προβλήτας -σε σύντομο διάστημα- ελπίζει ο ΟΛΠ, μετά την απόρριψή του από την ΕΣΑΛ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, YU Zenggang, δήλωσε πως ελπίζει ότι «οι αρμόδιες Aρχές θα επανεξετάσουν σύντομα και την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, ως μια μεγάλη επένδυση που θα εδραιώσει το λιμάνι του Πειραιά στα κορυφαία Container Terminals της Ευρώπης».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής, ο ΟΛΠ έλαβε την έγκριση να προχωρήσει στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που θα καταστήσουν τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

Ο ΟΛΠ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει ακόμη ότι εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επενδύσεις συνολικού ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των επενδύσεων του master plan που δεν πρόκειται να προχωρήσουν είναι και η δημιουργία του car terminal στη Δραπετσώνα, καθώς η διοίκηση του ΟΛΠ αποφάσισε ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις των φορέων και των δημάρχων του Πειραιά να την αποσύρει.

master planΟΛΠ