Οικονομία|09.02.2020 19:11

Νέα παρέμβαση στην Folli Follie προαναγγέλλει η Κεφαλαιαγορά

Γιώργος Μανέττας

Νέες παρεμβάσεις στη διοίκηση της Folli Follie προαναγγέλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Ειδικότερα, η Επιτροπή αναφέρει ότι πρόκειται να προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρείας, βάσει στοιχείων που προκύπτουν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο ελεγκτών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έκανε έφοδο στα γραφεία της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο την περασμένη Παρασκευή, όπου για περισσότερες από πέντε ώρες έκανε φύλλο και φτερό το λογιστήριο της εταιρείας, αλλά και όλα τα έγγραφα που αφορούν αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Η έφοδος της Κεφαλαιαγοράς ήρθε σε συνέχεια της κίνησης του ιδρυτή και βασικού μετόχου της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για την παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, να ζητήσει την ανακατανομή θέσεων και ρόλων στο ΔΣ εμφυτεύοντας σε αυτό πρόσωπα της αρεσκείας του.

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΔημήτρης ΚουτσολιούτσοςFolli Follie