Πολιτική|07.05.2020 15:04

Πέτσας για συγκεντρώσεις σε πλατείες: Οι πολλοί που τηρούν τα μέτρα, δεν είναι κορόιδα

Newsroom

«Οι πολλοί δεν πρέπει να είναι κορόιδα». Με αυτή την φράση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απάντησε, ερωτηθείς επανειλημμένα για τα γεγονότα σχετικά με τις συγκεντρώσεις στην Αγία Παρασκευή. Τόνισε, επίσης, ότι οι λίγοι δεν θα πρέπει να θέσουν σε διακινδύνευση αυτό που έχουν πετύχει οι πολλοί όλο αυτό το διάστημα, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται στα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν ισχύει καμία απαγόρευση κυκλοφορίας ή κάποιο αντίστοιχο μέτρο, αλλά με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι τηρούνται ακόμη και στις συναθροίσεις οι απαραίτητες αποστάσεις και οι γενικότεροι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κατέληξε, πάντως, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα δράσει «τοπικά, όπου χρειάζεται» εάν αντίστοιχα φαινόμενα συνεχιστούν. Μάλιστα, σημείωσε ότι επαφίεται στις δημοτικές αρχές να λάβουν προληπτικά μέτρα και εάν αυτό χρειαστεί, τότε να ζητάει τη συνδρομή της κυβέρνησης – όπως συνέβη π.χ. με την Παραλία της Θεσσαλονίκης στη φάση της καραντίνας.

Ο κ. Πέτσας άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά ακόμη και πριν από τις αρχές Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι είναι κάτι που εξετάζει η κυβέρνηση και θα λάβει σύντομα τις οριστικές της αποφάσεις. Ενώ σχολιάζοντας τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μνημείο των νεκρών στη Marfin, ανέφερε ότι είναι απόδειξη πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεπεράσει το χθες.

Σχολιάζοντας, τέλος, τα περί της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι για την ταχεία επανεκκίνηση υπάρχει το όπλο της επιτυχούς αντιμετώπισης της πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης, το οποίο δημιουργεί εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη αυτή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της οικονομίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξετάζει στοχευμένα μέτρα για κλάδους της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η εστίαση.

κυβερνητικός εκπρόσωποςΚορονοϊόςΑγία ΠαρασκευήΣτέλιος Πέτσας