Πολιτική|04.06.2020 21:15

Live: Την καμπάνια για τον τουρισμό παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας για τον ελληνικό τουρισμό στην Αίγλη του Ζάππειου, δίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην εκδήλωση θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα. Την εκδήλωση συντονίζει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Η καμπάνια που έχει στόχευση το εξωτερικό θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, θα έχει προβληθεί στα social media, και θα τιτλοφορείται «Restart Tourism».  

«Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι τα περιμέναμε. Και το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζαμε. Η πανδημία άλλαζε πολλά. Επέφερε βαθιά, ελπίζουμε πρόσκαιρη, οικονομική κρίση», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας ου ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές της καμπάνιας καθώς την ετοίμασαν σε πολύ σύντομο διάστημα. Είναι πλεονασμός να πούμε ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι τελείως διαφορετικό. Η πανδημία άλλαξε τα πάντα. Γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός "χτυπήθηκε" περισσότερο από τον κορονοϊό. Στη χώρα μας καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε καλά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ακούσαμε τις οδηγίες των ειδικών. Επιδείξαμε μία νέα συλλογικότητα και μία νέα εμπιστοσύνη στο κράτος» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιστρέφουμε στη νέα κανονικότητα και απελευθερώνουμε σταδιακά τους κλάδους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο τουρισμός. Από τις 15 Ιουνίου ξεκινάμε να δεχόμαστε πτήσεις από χώρες με χαμηλό μεταδοτικό φορτίο. Από την 1η Ιουλίου θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτό το άνοιγμα σχεδόν σε όλες τις χώρες. Οι τουρίστες θα έρθουν σε μία χώρα που θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

T
τουρισμόςΚυριάκος Μητσοτάκης