Πολιτική|09.06.2020 13:54

Στη Σαντορίνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο για το άνοιγμα του τουρισμού

Newsroom

Στη Σαντορίνη για το άνοιγμα του τουρισμού θα μεταβεί το Σάββατο, 13 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα πάει στο κυκλαδίτικο νησί «ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού ο κ. Πέτσας απάντησε: «Οι 30 τουρίστες, δεν σχετίζονται τόσο με αυξημένα τουριστικά ρεύματα».

Μητσοτάκης: Αυστηρή εφαρμογή μέτρων και πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο αν χρειαστεί

Νωρίτερα την Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και τονίστηκε η ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Γι' και πάρθηκε η απόφαση να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να παρθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο. Συζητήθηκε ακόμη ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους, καθώς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Σενάρια για lockdown υπερτοπικού χαρακτήρα

«Το ότι σταματήσαμε τις προφορικές ενημερώσεις δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα δεν συνεργαζόμαστε για τα ζητήματα αυτά. Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προσωπικό ενδιαφέρον και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις. Αρα, δεν υπάρχει κάποια είδηση, απλά αξιολογούμε τα δεδομένα, χαράζουμε τη στρατηγική, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, βλέπουμε τα ζητήματα που αφορούν στους ελέγχους, τα μηνύματα που δίνουμε και τις προτεραιότητες που βάζουμε. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αποτελέσει είδηση», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση για τα αυξημένα κρούσματα τόνισε πως όταν μιλάμε για αυξήσεις κρουσμάτων πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Κι αυτό διότι δεν αφορά στην ποσότητα. Όπως εξήγησε, μπορεί να υπάρχουν 50 κρούσματα σε ελεγχόμενη περιοχή, αλλά δεν μας απασχολούν. Αν, όμως, υπάρχουν πέντε κρούσματα, τα οποία είναι διάσπαρτα στην κοινωνία, να μην υπάρχουν στοιχεία στην ιχνηλάτηση από που προέρχονται και έτσι να μην μπορούν να "στεγανοποιηθούν", τότε αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και γι' αυτό τόνισε ότι υπάρχουν σενάρια για lockdown υπερτοπικού χαρακτήρα. 

Στέλιος ΠέτσαςΚορονοϊόςΣωτήρης ΤσιόδραςΚυριάκος Μητσοτάκηςlockdown