Πολιτική|20.07.2020 19:48

Στο «κόκκινο» η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη φωτιά στο Μάτι με 102 νεκρούς

Βούλα Κεχαγιά

Στο «κόκκινο» οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι με την αξιωματική αντιπολίτευση να αναδεικνύει την «επιβράβευση» αξιωματικών της Πυροσβεστικής που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να υπαινίσσεται μάλιστα ακόμη και υπονόμευση της προηγούμενης διακυβέρνησης από επιχειρησιακούς παράγοντες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για χυδαίο αντιπερισπασμό που δεν θα περάσει και ζητούν από τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα απαντήσεις για τους λόγους για τους οποίους επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν την δραματική αυτή υπόθεση, αφού προηγουμένως τούς είχε καταγγείλει προεκλογικά.

Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζουν στον πρωθυπουργό αντιπερισπασμούς και πολιτική τυμβωρυχία για την τραγωδία στο Μάτι ώστε να μην ασχολείται κανείς με τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί την χώρα, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να σχολίασε την βιασύνη Μητσοτάκη να μιλήσει για το Μάτι από τις Βρυξέλλες την ώρα που χάνεται η μάχη και για το Ταμείο Ανάκαμψης και σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Η Κουμουνδούρου επιτίθεται με σφοδρότητα στην ΝΔ και τον κ. Πέτσα που κάλεσαν την Όλγα Γεροβασίλη να εξηγήσει γιατί- όπως υποστήριζαν- δεν μήνυσε τους δύο αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, συνομιλούντες στο απομαγνητοφωνημένο ηχητικό της εφημερίδας «Καθημερινή» τονίζοντας: «Δεν περιμέναμε τη ΝΔ να μάς υποδείξει αν και ποιον θα μηνύσει η κυρία Γεροβασίλη. Περιμέναμε ωστόσο να διαβάζει τουλάχιστον τις μηνύσεις που καταθέτουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , πριν βγάλει ανακοινώσεις και εκτεθεί.

«Ενημερώνουμε λοιπόν ότι η κυρία Γεροβασίλη επειδή συκοφαντείται βάναυσα , κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι μήνυση κατά των δύο φερομένων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία που φέρονται να την εμπλέκουν, κατά της εφημερίδας «Καθημερινή», των συντακτών που ενέπλεξαν το όνομά της και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι μόνο ότι δεν διαβάζει αλλά κυρίως το ότι δεν απαντάει στο βασικό ερώτημα που της θέσαμε, δηλαδή γιατί ο πρωθυπουργός επιβράβευσε τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής που χειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι. Δηλαδή γιατί έκανε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Τσουβάλα, τον οποίο ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του στο Μάτι (σημειωτέον τον είχε αποπέμψει ο Αλ. Τσίπρας γι’ αυτές ακριβώς τις ευθύνες) και γιατί αναβάθμισε σε Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίο επίσης είχε καταγγείλει με σφοδρότητα όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Νωρίτερα η Όλγα Γεροβασίλη είχε ασκήσει κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχολιάζοντας ότι «δεν δέχομαι από κανέναν, ειδικά από κάποιον που μόλις χθες χαρακτήρισε την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη ως απειλή και σήμερα την προτείνει ως καταφυγή υποδείξεις για τον τρόπο που θα αμυνθώ νομικά απέναντι στην προσπάθειά συκοφάντησής μου και σπίλωσης της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής.

Τόνιζε δε πως όταν ο «πορτ παρόλ» της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφέρεται σε μένα μιλώντας για απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα κρούει ανοιχτές θύρες καθώς όπως συμπλήρωνε η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης και απόδοσης της δικαιοσύνης και των πιθανών ευθυνών είχε ξεκινήσει επί των ημερών μας με τον θεσμικά δέοντα τρόπο.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση μήνυσης-έγκλησης της κυρίας Γεροβασίλη για συκοφαντικό και παντελώς ψευδές δημοσίευμα  καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου τυχόν εμπλέκεται στη συκοφαντική δυσφήμιση του προσώπου της ως και των φερόμενων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία.

ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαφωτιά στο ΜάτιΜάτι