Πολιτική|03.10.2020 16:09
Τουρκιγέ: Το Oruc Reis έτοιμο για έρευνες και γεωτρήσεις στην Κρήτη
Μαρία ΖαχαράκηΣτην Κρήτη η επόμενη αποστολή του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, σύμφωνα με την εφημερίδα Τουρκιγέ. Σε δημοσίευμά της σήμερα αναφέρει ότι οι γεωλογικές έρευνες και γεωτρήσεις στις 7 περιοχές στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, για τις οποίες έχει ζητηθεί άδεια από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου, θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους.
Τα τουρκικά πλοία -σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα- θα διεξάγουν έρευνες στην Κρήτη και γύρω από αυτή, καθώς θεωρείται ως «η περιοχή με τα περισσότερα αποθέματα φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου».
Στις εν λόγω περιοχές αναμένεται να πάει πρώτα το Oruc Reis, ενώ έπειτα με βάση τα ευρήματα θα στηθούν οι πλατφόρμες γεώτρησης.
Διαβάστε ακόμη
- Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη το όνομα του κόμματος του Τσίπρα - Η ιδρυτική διακήρυξη
- Θα υπάρξει ακραία ζέστη στην Ελλάδα όπως στη Βορειοδυτική Ευρώπη; Η ανάλυση του Κολυδά για το φαινόμενο
- Υπόθεση 3χρονης στην Κρήτη: Τα ψέματα που οδήγησαν τη μητέρα στη φυλακή - «Έπαιζε έξω και μάλλον έπεσε»
- Σοβιετικό ρόβερ που είχε «χαθεί» στη Σελήνη, έστειλε σήματα σχεδόν 40 χρόνια μετά