Πολιτική|27.10.2020 21:48

ΣΥΡΙΖΑ: Επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για κορονοϊό

Βούλα Κεχαγιά

Εδώ και τώρα επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την εφιαλτική εκτίναξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κλιμακώνει την κριτική του προς την κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ολιγωρία στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και παραλείψεις που οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Εκτός από την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ για τις οποίες ως γνωστόν η κυβέρνηση προέβλεψε διπλασιασμό της αποζημίωσης για κάθε μονάδα η Κουμουνδούρου αξιώνει δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ και εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας μαζί με μαζικές και μόνιμες προσλήψεις για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

«Η σημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας πως την ώρα που το ΕΣΥ εισέρχεται σε οριακή κατάσταση με τον αριθμό διασωληνωμένων πάνω από 100, η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι τα πάντα επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Η αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύει την κριτική της επικαλούμενη τον τρόπο με τον οποίο άνοιξαν τα σχολεία, την απουσία μέτρων στους εργασιακούς χώρους και τις ντροπιαστικές εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης με κοινή τους δήλωση καταγγέλλουν τον κ, Τσιόδρα πως καλύπτει την αδράνεια της ΝΔ στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά «αυτή η δήλωση είνια απολύτως ανακριβής» σχολιάζουν οι αρμόδιοι τομεάρχες, Εξηγούν πως 170 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στο δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το υφιστάμενο προσωπικό. Τονίζουν πως «η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτήν την αδράνεια, δυστυχώς».

ΚορονοϊόςΣΥΡΙΖΑΜΕΘΑλέξης Τσίπρας