Πολιτική|01.02.2021 20:49

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαράζ επαφών με φορείς της εστίασης - Εγκαλεί Γεωργιάδη

Βούλα Κεχαγιά

Το αδιέξοδο στον χώρο της εστίασης λόγω του παρατεταμένου lockdown απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως πολλές από τις επιχειρήσεις εστίασης δεν θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και ακούν την αγωνία των εστιατόρων που φωνάζουν πως οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενους της εστίασης που βρίσκονται σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου και των απολύσεων αλλά και μπροστά στην αδυναμία επιβίωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη Τρίτη 1 Φεβρουαρίου τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών Επαγγελματιών Γιώργο Καββαθά, όπως επίσης και με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΕ για το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενοι στον κλάδο. Αναμένεται, κατά την Κουμουνδούρου να συζητήσουν για την ανεπαρκή στήριξη της πολιτείας αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ουσιαστική ενίσχυσή τους.

Εγκαλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για την εστίαση

Όλα αυτά την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη διότι απαντά στις διαμαρτυρίες τους με ειρωνικό τρόπο και προκλήσεις καλώντας τους μέσω τηλεοπτικής εκπομπής να παραδώσουν στον ίδιο και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου τα κλειδιά τον επιχειρήσεών τους, όπως έχουν προειδοποιήσει ότι σκοπεύουν να πράξουν. Η Κουμουνδούρου επιτίθεται στον αρμόδιο υπουργό γιατί «δεν βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και την ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων, αντί για κουτσουρεμένα επιδόματα αναστολής της εργασίας τους».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία η κοινωνία δεν περίμενε τίποτα καλύτερο από τον υπουργό που αναρωτιόταν εν μέσω πανδημίας «τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά» και «Τι να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα». Όμως όπως επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση «ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί».

Σημειωτέον πως την Τρίτη το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα παρέμβαση σε διαδικτυακή εκδήλωση του κόμματος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την μεθοδευμένη -όπως αναφέρει- κυβερνητική υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΑλέξης ΤσίπραςεστίασηΆδωνις Γεωργιάδης