Πολιτική|26.03.2021 14:04

Πελώνη για self test: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει ειδήσεις

Newsroom

Το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ πετάει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μετά την καταγγελία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον διαγωνισμό για τα self tests. Η κυρία Πελώνη αφού κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει ειδήσεις, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν συμφωνεί η χώρα να προμηθευτεί τα εν λόγω test.

«Οι προδιαγραφές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας. Δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε βεβαίως τη Siemens που δεν προκύπτει αν πληροί καν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος και παράλληλα υποστηρίζει ότι η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε την αγορά των test. 

«Σεβόμενοι τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού δεν απαντήσαμε χθες. Αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει. Διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις» πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά. Λέει ψέματα για τον Πρωθυπουργό και για τα τεστ οικιακής χρήσης που θα προστεθούν στην στρατηγική για τα τεστ με κρατική δαπάνη, ενώ αποκαλεί την επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που εισηγήθηκε τα μαζικά τεστ και τις προδιαγραφές «πελάτες» της Siemens. Δείχνει έτσι, την «εμπιστοσύνη» με την οποία περιβάλλει την επιστήμη από την πρώτη στιγμή», αναφέρει η κυρία Πελώνη και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει: «Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη; ». 

Κλείνοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθυμίζει ότι υπάρχει διαγωνισμός με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. «Ας κάνει λίγη υπομονή ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας περιμένει το αποτέλεσμα», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Self test: Με διαδικασίες εξπρές η προμήθεια των τεστ – Τα αγκάθια με τα φαρμακεία

self testΣΥΡΙΖΑΑριστοτελία Πελώνη