Πολιτική|14.04.2021 15:16

Self test στους εργαζόμενους από 19 Απριλίου - Ενημέρωση από Χατζηδάκη στις 18:00

Newsroom

Από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου ξεκινά η διάθεση των self test και για άλλες ομάδες του πληθυσμού με τον πρωθυπουργό να το προαναγγέλλει το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να το εξειδικεύει στην απογευματινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού και του συστήματος Υγείας από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Οπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Εργασίας ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα κάνουν ανακοινώσεις για τη διάθεση των self tests σε ειδικές ομάδες εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο των self-tests για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Μιλώντας για τα self test, o κ. Μητσοτάκης είπε: «Από τη μία πλευρά έχουμε με το μέρος μας τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ είτε αυτά είναι τα δεκάδες χιλιάδες test του ΕΟΔΥ είτε τα εκατομμύρια self test στην εκπαίδευση και από Δευτέρα στους χώρους εργασίας. Από την άλλη εχθρός παραμένει η κούραση, όμως, η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση».

self testκαταστήματαλιανεμπόριοΜέσα Μαζικής ΜεταφοράςεργαζόμενοιΚωστής Χατζηδάκης