Πολιτική|17.05.2021 18:00

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου για απιστία κατά συρροή

Newsroom

Την Τριτη 18 Μαΐου 2021 και ωρα 11:00 οι αρμοδιοι Τομεαρχες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–ΠΣ, (Παυλος Πολακης – Διαφανειας Διοικητικης Δρασης, Θεοφιλος Ξανθοπουλος – Δικαιοσυνης, Χρηστος Σπιρτζης – Προστασιας του Πολιτη,), συνοδευομενοι απο τον Δικηγορο Αθηνων Εμμ. Καπνισακη, θα υποβαλουν στον κ. Εισαγγελεα του Αρειου Παγου μηνυτηρια αναφορα κατα της Γενικης Γραμματεως Αντιεγκληματικης Πολιτικης του Υπουργειου Προστασιας του Πολιτη, Σοφιας Νικολαου, για το αδικημα της απιστιας κατα συρροη και κατ’ εξακολουθηση σε βαθμο κακουργηματος.

Παραλληλα, θα γνωστοποιησουν την εν λογω  Αναφορα ως Καταγγελια του αρθρου 258 Σ.Λ.Ε.Ε (Συνθηκη για τη Λειτουργια της Ευρωπαικης Ενωσης) και προς την Ευρωπαικη Επιτροπη για τις δικες της ενεργειες. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχια, οι ενεργειες αυτες καθιστανται επιβεβλημενες, αφου στο χρονικο διαστημα απο 30.03.2020 εως και 30.03.2021 η Σοφια Νικολαου με την ιδιοτητα της ως Γενικη Γραμματεας και με την επικληση της «αναγκης αντιμετωπισης της εμφανισης και διαδοσης του κορονοιου COVID -19 στα Καταστηματα Κρατησης της χωρας», προεβη σε 28 παρανομες απευθειας αναθεσεις προμηθειας ειδων ατομικης προστασιας και καθαριοτητας (χειρουργικες μασκες, γαντια, αντισηπτικα, χλωρινες, αφρολουτρα κλπ) και υπηρεσιων καθαρισμου (απολυμανση και απεντομωση), συνολικου ποσου 3.892.181,29 ευρω, απο τις οποιες προκληθηκε ζημια εις βαρους του Δημοσιου, υπολογιζομενου υψους 2.191.561,46 ευρω!   

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το παραπανω αποτελεσμα κατεστη εφικτο με παρανομες και συστηματικες μεθοδους κατατμησης των επιμερους προμηθειων ιδιων η ομογενων προιοντων  σε περισσοτερα, ξεχωριστα τμηματα, προκειμενου να παρακαμπτονται και να καταστρατηγουνται οι διαταξεις του εθνικου και κοινοτικου δικαιου. Αυτο επισης επετρεψε την αναθεση των προμηθειων αυτων απευθειας σε επιχειρησεις της αρεσκειας της, οι περισσοτερες απο τις οποιες ηταν παντελως ασχετες με το αντικειμενο, ενω συστηθηκαν (η τροποποιησαν τους καταστατικους τους σκοπους) αποκλειστικα για την αναληψη των επιμαχων προμηθειων. Συχνα μαλιστα, οι αντιστοιχες προσφορες ηταν μακραν υψηλοτερες σε σχεση, οχι μονο με εκεινες της συντριπτικης πλειονοτητας των εταιρειων που δραστηριοποιουνται στον χωρο, αλλα ακομα και απο τις τιμες που οι ιδιες (ως αναδοχοι) προμηθευαν αλλους φορεις του Δημοσιου την ιδια περιοδο.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Νέα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια

μήνυσηΣοφία ΝικολάουΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία