Πολιτική|21.05.2021 12:16

Απάντηση Λοβέρδου μετά τον σάλο για την συνεπιμέλεια: Απομόνωσαν μια φράση μου

Newsroom

Πλήθος αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια στη Βουλή. Ο βουλευτής, υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως ο ένας κακοποιητής θα μπορούσε να είναι και καλός σύζυγος.

«Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς», είπε χαρακτηριστικά.

«Απομόνωσαν τη φράση μου»

Απαντώντας στην έντονη κριτική που του ασκείται, ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υποστήριξε πως απομονώθηκε απόσπασμα από την ομιλία του και ότι ο ίδιος ήταν ανέκαθεν κατά της βίας. «Με γνωρίζουν 35 χρόνια ως δημοσιογράφο. Έχω μιλήσει πάντα κατά της βίας. Θεωρώ την ενδοοικογενειακή βία μία από τις φρικτότερες μορφές βίας που υπάρχουν. Επομένως όσα γράφτηκαν για εμένα είναι αστεία. Πόσοι έχουν δει όλη την ομιλία και δεν απομόνωσαν μόνο αυτή τη φράση; Αυτό το νομοσχέδιο που ήρθε είναι για την επιμέλεια των τέκνων μετά από ένα σκληρό διαζύγιο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην παρέμβει δεσμευτικά για τον φυσικό δικαστή. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κρίνεται από τα δικαστήρια. Έλεγα πως η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει για κάθε περίπτωση ξεχωριστά», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Προφανώς αν κακοποιεί κάποιος τη γυναίκα του κανένα δικαστήριο στον κόσμο δεν θα έλεγε ότι θα πρέπει να δοθεί μέρος της επιμέλειας του παιδιού σε αυτόν τον πατέρα. Είπα ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν μπορούμε να την κρίνουμε αν δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Μπορεί κατ’ υπερβολή να είπα αυτό που είπα, για να δείξω ότι δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα, μπορεί να ήταν λάθος διατύπωση. Αλλά αυτό που σας είπα τώρα ήταν το νόημα της ομιλίας μου. Ήταν λάθος η διατύπωση αν απομονώσεις μία φράση. Μετά την ομιλία μου δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τους παρόντες βουλευτές. Η αντίδραση ήρθε 24 ώρες μετά, και αφού απομόνωσαν τα ΣΥΡΙΖοτρολ όσα είχα πει. Αυτό που είπα είναι ότι κρίνει το δικαστήριο κάθε περίπτωση και όχι η Βουλή. Η ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τέτοια που επιτρέπει να απομονωθεί μια φράση. Δεν έκανα λάθος επί της ουσίας. Δεν θα έπρεπε να κάνω λόγο για κακοποίηση για να μην υπάρξει παρεξήγηση, αλλά ήθελα να δείξω την υπερβολή, τίποτα παραπάνω», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή στο Facebook, το βράδυ της Πέμπτης καθώς έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» ενώ αρνείται να ζητήσει συγγνώμη. «Δεν είναι δυνατόν να αφαιρείται με νόμο απ’ όσους γονείς έχει βγει εις βάρος τους  το διαζύγιο η δυνατότητα  να βλέπουν τα παιδιά τους. Αλλά ούτε να επιβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις υποχρεωτικά η συνεπιμέλεια. Αυτό δεν θα το κρίνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή με ένα νόμο. Θα το κρίνει ξεχωριστά ανά περίπτωση ο φυσικός δικαστής όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου».

Διαβάστε επίσηςΣυνεπιμέλεια: Σάλος με Γιάννη Λοβέρδο για το δικαίωμα του «κακού πατέρα» - Αντίδραση Ραγκούση

Γιάννης ΛοβέρδοςΒουλήΝέα Δημοκρατία