Πολιτική|20.06.2021 11:36

Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Κακιασμένη κριτική που θα ξεχαστεί

Newsroom

Για «κακιασμένη κριτική από την αντιπολίτευση, η οποία θα ξεχαστεί», κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και πλέον αποτελεί νόμο του κράτους.

Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Ακολουθούνται οι βέλτιστες πρακτικές

Όπως έγραψε ο υπουργός Εργασίας για το επίμαχο νομοσχέδιο ακολουθήθηκαν όλες οι βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπληρώνει ωστόσο πως «με τον νέο νόμο για την Προστασία της Εργασίας, όλοι μας θα κριθούμε από την εφαρμογή του».

«Φυσικά η στάση της αντιπολίτευσης δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση. Είχα ξανακούσει τα σχολιανά μου σε όλες τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που είχα αναλάβει ως υπουργός στο παρελθόν: Στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, στην εξυγίανση του ΟΣΕ, στη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων και στην προσπάθεια διάσωσης της ΔΕΗ. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, διαψεύστηκαν περίτρανα για όλα όσα ισχυρίζονταν. Για τον πολύ απλό λόγο ότι εγώ και τότε ακολούθησα τον δρόμο της Ευρώπης, ενώ εκείνοι απλά δημαγωγούσαν» έγραψε στο Facebook ο Κωστής Χατζηδάκης.

Τονίζει δε πως «τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει αμέσως η προετοιμασία για τη νέα ανεξάρτητη αρχή «Επιθεώρησης Εργασίας» που μακριά από τις όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις θα κάνει αντικειμενικούς ελέγχους στην αγορά εργασίας. Κυρίως όμως θα προχωρήσει η βασική τομή αυτού του νόμου: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία είναι εγγύηση για το 8ωρο, εγγύηση για τις υπερωρίες, εγγύηση για τη διευθέτηση, εγγύηση δηλαδή για τα δικαιώματα του εργαζόμενου!».

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

Όλες οι ειδήσεις

Συμφωνία των Πρεσπών: Τρία χρόνια μετά, τα εμπορικά σήματα παραμένουν στο ράφι

Μετά το «φθινόπωρο», έρχεται… κύμα ζέστης – Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά – Δικηγόρος πιλότου: Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα

Κοτζιάς στο ethnos.gr: Ο Μητσοτάκης άφησε λάσκα τον Ζάεφ για την εφαρμογή των Πρεσπών

Ν. Ντιμιτρόφ στο ethnos.gr: Αυτό που καταφέραμε είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει

Βουλήαντιπολίτευσηεργασιακό νομοσχέδιοΚωστής Χατζηδάκης