Πολιτική|29.06.2021 17:11

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επενδύει και πάλι στον διχασμό

Newsroom

Τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση του, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «διχάζει για να κρύψει την αποτυχία του» και καλεί τους πολίτες να «αγνοήσουν τις παλινωδίες, το διχασμό και την εξευτελιστική κοροϊδία της κυβέρνησης και να εμβολιαστούν»

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, «Αφού ο κ. Μητσοτάκης σπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια δήθεν για καμπάνια ενημέρωσης και αφού με ευθύνη της κυβέρνησής του στα τέλη Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών, όπως υποσχόταν, έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού και ο ρυθμός εμβολιασμού φαίνεται ότι επιβραδύνεται, τώρα επενδύει και πάλι στον διχασμό. Διχάζει και πάλι την κοινωνία, αυτή τη φορά σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, λες και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τόσους μήνες μπορούσαν αλλά δεν θέλησαν να εμβολιαστούν. Και πετάει το μπαλάκι στους επιχειρηματίες της εστίασης, που καλούνται πάλι με "ατομική ευθύνη" να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά και να καλύψουν την κυβερνητική αποτυχία. Καλούμε όλους τους πολίτες να αγνοήσουν τις παλινωδίες, το διχασμό και την εξευτελιστική κοροϊδία της κυβέρνησης και να εμβολιαστούν».

Προνόμια εμβολιασμένων: Οι ανακοινώσεις

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ανακοίνωση των προνομίων για τους νέους που εμβολιάζονται και την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό της Freedom Pass, της προπληρωμένης κάρτας των 150 ευρω, σειρά, οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης και Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασαν το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη. 

Λήψη τριών σπονδυλωτών μέτρων

  • Η πρώτη αφορά την ενημέρωση του κοινού για τον εμβολιασμό
  • Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη διευκόλυνση εμβολιασμένων
  • Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμένων

Καθιέρωση διαβαθμισμένης κάλυψης σε χώρους ψυχαγωγικού χαρακτήρα

  • Κλειστοί χώροι όπως κινηματογράφοι και εστιατόρια αλλά και ανοικτοί όπως γήπεδα. 
  • Σε αμιγείς χώρους οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει
  • Σε μεικτούς επιτρέπονται και όσοι έχουν κάνει τεστ
  • Οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν τι επιλέγουν.

«Αυτό που εισηγούμεθα είναι η διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους που δεν είναι ουσιωδώς σημασίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, όπως κλειστοί (εστιατόρια κλπ) ή ανοιχτοί με συνωστισμό (γήπεδα, συναυλίες κλπ) στην ενημέρωσή του. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι αμιγείς χώροι θα αφορούν σε όσους θα εξυπηρετούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

  • Το όριο στους αμιγείς χώρους θα είναι από 75 έως 85% της συνολικής χωρητικότητας. Για τους μεικτούς χώρους από το 25% έως το 75%.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15 - 17 ετών από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Oδηγίες από την Πολιτική Προστασία - Πώς θα προστατευτείτε από την ζέστη

Πώς θα λειτουργήσουν κλειστοί και ανοιχτοί χώροι εστίασης και διασκέδασης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Ανακοινώσεις για τους πίνακες Πικάσο και Μοντριάν - «Η Εθνική Πινακοθήκη επουλώνει το μέγιστο τραύμα της»

Μπαχτσελί: Η ΕΕ απειλεί την Τουρκία – Έρχεται χάος

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑεμβολιασμένοιπρονόμιαΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία