Βορίδης: Πειθαρχικό για όσους δημόσιους υπαλλήλους αρνούνται να εμβολιαστούν
NewsroomΟ Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του αναφέρθηκε στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τον τρόπο εφαρμογής του στο πλαίσιο της εργασίας. Ο υπουργός εσωτερικών διευκρίνισε ότι, αν δεν υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, στους κλάδους που ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, οι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να εμβολιαστούν θα παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.
Όσον αφορά στην πιθανότητα απόλυσής τους, ο Μ. Βορίδης τόνισε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπουν την πειθαρχική διαδικασία για όποιον δεν είναι συνεπής με τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Το αν οι πειθαρχικές διώξεις θα προχωρήσουν σε απόλυση είναι απόφαση του συμβουλίου.
«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο», τόνισε στον ΣΚΑΪ.
Νέα μέτρα: Μεγάλες ουρές στο Λιμάνι του Πειραιά – Στο λιμενικό οι έλεγχοι πριν την αποβίβαση
Κορονοϊός: Ανησυχία για σχολεία και πανεπιστήμια – Υποχρεωτικά rapid tests προτείνει ο Γώγος
- Αν είναι δυνατόν κάμπιες και KFC; Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν!
- Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «αγροτοπατέρες» και η… δραστική φόρμουλα για να ξεφεύγουν από ελέγχους
- Υπόθεση Τζιν Χάνλον: «Φως» στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιο που έδειξε τον δολοφόνο
- «Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»: Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο