Πολιτική|19.07.2021 19:46

Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις λόγω μέτρων στη Μύκονο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο λόγω lockdown προχώρησε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι η επιβάρυνση στα νησιά δεν οφείλεται στον Τουρισμό, αλλά στη μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία όπως είπε είναι μια «πανδημία μέσα στη πανδημία». «Η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση βάζει πρώτη την υγεία των πολιτών είναι ότι δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα. Δεν υπάρχουν ακυρώσεις λόγω μέτρων στη Μύκονο. Μόνο στη φαντασία όσων τα διαδίδουν υπάρχουν αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού, ενώ υπογράμμισε ότι έχει μιλήσει με επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι του μετέφεραν ότι δεν υπάρχει ζήτημα με την εφαρμογή των μέτρων.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική κατάσταση, η οποία κάθε μέρα αξιολογείται. «. Δεν είναι εύκολο το φετινό καλοκαίρι. Δεν το υποσχεθήκαμε σε κανέναν. Αυτό είναι που διαφοροποιεί τη χώρα μας . Όπου μας λέει η Πολιτική Προστασία βάζουμε ξενοδοχεία καραντίνας. Το πιο σημαντικό είναι να μην επιβαρύνεται το σύστημα υγείας. Στην Αμερική και στο Ισραήλ η επιβάρυνση είναι λόγω τουρισμού;», αναρωτήθηκε σχετικά.

Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία καραντίνας για τα οποία έχει ανοίξει μια ιδιαίτερα μεγάλη κουβέντα ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι κάθε εβδομάδα μπαίνουν ακόμη περισσότερα στη σχετική λίστα. Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Α. Πελώνη ξεκαθάρισε ότι επαναξιολογείται και το σχετικό πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία καραντίνας, μετά και τα περιστατικά όπου τουρίστες δεν έβρισκαν σχετικό κατάλυμα , ενώ ζήτησε και τη συνδρομή των τοπικών ξενοδόχων και των ιδιοκτητών καταλυμάτων, ώστε «όπου υπάρχει ανάγκη, να συνδράμουν και αυτοί».

Όλες οι ειδήσεις

Τόλης Βοσκόπουλος: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών

Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ - Ανησυχία για τη διασπορά στη χώρα

Φολέγανδρος: Γρονθοκόπησε τη Γαρυφαλλιά πριν την πετάξει από τα βράχια

Πελώνη: Προειδοποίηση για νέα μίνι lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου

Εμβολιασμός παιδιών 12 έως 15 ετών: Τι είπε ο Μητσοτάκης

Καιρός: Η ψυχρή Λίμνη φέρνει καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

ξενοδοχεία καραντίναςΧάρης ΘεοχάρηςτουρισμόςακυρώσειςΜύκονος