Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Την επέκτασή τους στο ΕΚΑΒ ετοιμάζει η κυβέρνηση
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΤην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο ΕΚΑΒ προωθεί η κυβέρνηση μέσω νομοτεχνικών αλλαγών στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Με την ίδια, δε, νομοτεχνική ρύθμιση προβλέπεται ότι το προσωπικό (με τρίμηνες συμβάσεις) που θα προσληφθεί για τα να αναπληρωθούν τα κενά όσων δεν εμβολιαστούν μπορεί να παρατείνεται η σύμβασή του για άλλους 3 μήνες. Συνολικά, δηλαδή, έξι μήνες.
Αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών
Υπενθυμίζεται ότι με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται διατεθειμένος να υπερψηφίσει, διατηρώντας ενστάσεις κυρίως για το γεγονός ότι μια τέτοια ρύθμιση ήρθε ως τροπολογία. «Ένα μείζον θέμα, αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έρχεται με τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Τα μείζονα θέματα απαιτούν όμως μείζονα σοβαρότητα και ουσιαστική συζήτηση γιατί είναι θέματα πειθούς και έχουν σχέση με την δημόσια υγεία και την αυτοδιάθεση του πολίτη», τόνισε ο βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στη Βουλή και παράλληλα άσκησε κριτική ως προς τη λογική της νομοθέτησης.
Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς
Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στη Βουλή: «Ναι» από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ
Σοφία Μπεκατώρου: Διαψεύδει τη νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση
Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών