Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
NewsroomΤο Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα,Τετάρτη, ότι οι τελευταίες αναφορές του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τον πόλεμο στην Ουκρανία ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις θέσεις της Μόσχας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι η Ρωσία βαδίζει προς τη νίκη και ότι το Κίεβο ενδέχεται να χρειαστεί να παραχωρήσει εδάφη.
Σε συνέντευξή του στο Politico, ο Τραμπ εξαπέλυσε κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες, χαρακτηρίζοντάς τους «αδύναμους», ενώ κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να προκηρύξει εκλογές. «Σε πολλά σημεία – στο ζήτημα της πιθανής ένταξης στο ΝΑΤΟ, στο θέμα των εδαφών και στο γεγονός ότι η Ουκρανία συνεχίζει να χάνει στρατηγικής σημασίας περιοχές – οι θέσεις μας συμπίπτουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και του AFP.
Όπως μεταδίδει το AFP, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τραμπ «ιδιαιτέρως σημαντικές». Ο Τραμπ υποστήριξε ακόμη ότι η Ρωσία βρίσκεται σε ενισχυμένη διαπραγματευτική θέση όσον αφορά τις συζητήσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης, επικαλούμενος το μέγεθος και το ειδικό βάρος της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι, κατά την άποψή του, η Ουκρανία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
- «Εκτινάχθηκαν από τα τρένα, έβλεπα παντού νεκρούς»: Σοκάρουν οι εικόνες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες
- Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα», το μήνυμα του πιλότου, το «δεν εκβιαζόμαστε» του Μητσοτάκη
- Η κακοκαιρία σαρώνει τη Μαγνησία: «Αν βρίσκεστε στον Πλατανιά, ανεβείτε σε υψηλότερους ορόφους» - Πολλά τα προβλήματα
- Αστρονόμοι μάλλον έλυσαν το μυστήριο του σήματος Wow! - και όχι, δεν πρόκειται για εξωγήινους