Πολιτική|11.08.2021 13:28

Φωτιές - Πελώνη: Πρώτη προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Newsroom

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές μίλησε για τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν, αλλά και την πορεία καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Μιλώντας στην εκπομπή Newsroom του ΣΚΑΪ η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο, επισήμανε η κ. Πελώνη και ανέφερε ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα από αυτό που έγινε. «Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων.», δήλωσε. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι όλες οι παραιτήσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών είναι πάντα στο συρτάρι του πρωθυπουργού, ενώ για τον συγκεκριμένα για τον Νίκο Χαρδαλιά ανέφερε ότι «έχει υπερβάλει εαυτόν».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση για τη μάχη με τα πύρινα μέτωπα. Όσον αφορά, δε, τα εναέρια μέσα, εξήγησε ότι δεν πετούν όλα ταυτόχρονα και σε συνθήκες πυκνού καπνού.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις, η κα Πελώνη τόνισε πως «τα υπουργεία δούλευαν όλες αυτές τις μέρες για να προχωρήσουμε τάχιστα».

Για το πακέτο στήριξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες στις πυρόπληκτες περιοχές, που ανακοινώθηκε χθες, ανέφερε ότι το στοίχημα είναι να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα γρήγορα στον χειρισμό αυτής της κρίσης.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει αναλυτική συνέντευξη τύπου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις πυρκαγιές.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Τεράστια οικολογική καταστροφή - Τι δείχνουν τα στοιχεία της υπηρεσίας Copernicus

Φωτιά Εύβοια-Ρουμάνοι πυροσβέστες στο ethnos.gr: Θα μείνουμε μέχρι να σβήσει και η τελευταία φλόγα

Φωτιά Αρκαδία: Στη μάχη της κατάσβεσης το Beriev – Καλύτερη η εικόνα λέει ο αρχηγός της πυροσβεστικής

Φωτιά - Χαρδαλιάς: Η παραίτηση στο συρτάρι, η «καυτή» καρέκλα και τα ερωτήματα για τα εναέρια μέσα

Κλιματική αλλαγή – Έρευνα: Οι πλημμύρες απειλούν τον πλανήτη - 10 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος ακραίων φαινομένων

φωτιάΑριστοτελία ΠελώνηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος Χαρδαλιάςπυρκαγιά