Πολιτική|05.09.2021 07:38

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στο «τσαλακωμένο προφίλ» Μητσοτάκη προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ

Βούλα Κεχαγιά

Τα γεγονότα περί τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που σημάδεψαν την εβδομάδα που εκπνέει, εντείνουν την αίσθηση στην Κουμουνδούρου πως ο χρόνος αρχίζει και μετράει αντίστροφα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι η κυβερνητική φθορά πολλαπλασιάζεται καθώς ο ανασχηματισμός όχι μόνο δεν κάλυψε το χαμένο έδαφος από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά αντιθέτως δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου επιβαρύνοντας το ήδη βαρύ κλίμα.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πιστεύουν πλέον πως έχει “τσαλακωθεί” ανεπανόρθωτα και το προφίλ του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, κάτι που καταγράφηκε άλλωστε και στις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Διαφορετική φέτος η ΔΕΘ

Με αυτό το σκεπτικό στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι διαφορετική για τον κ. Μητσοτάκη καθώς έχει απωλέσει τον ...αέρα των δύο προηγούμενων ετών αλλά και την κυριαρχία στον τομέα της επικοινωνίας. Ως εκ τούτου το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ήδη στραμμένο στη Θεσσαλονίκη και στη φετινή παρουσία του εκεί.

Ο «πρωινός καφές» του κόμματος συζήτησε σε διευρυμένη σύνθεση επί μακρόν γύρω από την εμφάνιση της ΔΕΘ και τα κεντρικά πολιτικά μηνύματα που θέλει να εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με αποδέκτη πρωτίστως την κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις πληροφορίες θα έχει τις επόμενες ημέρες πυκνές συναντήσεις και αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους συνεργάτες του για την καλύτερη δυνατή παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση. Μάλιστα σήμερα θα έχει συσκέψεις με το οικονομικό του επιτελείο.

Οι «αγιογραφίες» δεν αποκρύπτουν ολέθριες αποφάσεις

Από την Κουμουνδούρου λένε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει ότι οι «αγιογραφίες» δε θα μπορούν να διορθώσουν την εικόνα της ούτε να αποκρύψουν τις ολέθριες για την κοινωνία αποφάσεις.

Επαναλαμβάνουν σε σχέση με τον ανασχηματισμό ότι ο κ. Μητσοτάκης επεδίωξε με ένα κόλπο να διεμβολίσει την προοδευτική αριστερή παράταξη “κατά τα πρότυπα του πατέρα του” κι επιχείρησε να αναβιώσει την αποστασία 56 χρόνια μετά. Σημειώνουν ότι η προσπάθειά του δεν είχε καμία σχέση με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ήταν απλώς, σημειώνουν ένα τέχνασμα για να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν δεν τον ενδιαφέρουν τα προβλήματα αλλά αποκλειστικά η εξουσία για να εξυπηρετεί φίλους και συμφέροντα.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές, καταιγίδες, σε 2 φάσεις η κακοκαιρία

Συναγερμός στην κυβέρνηση για «τσουνάμι» ακρίβειας - Αγώνας δρόμου για αντισταθμιστικά μέτρα

Μίκης Θεοδωράκης: «Τα έκανε όλα για την Ελλάδα» - Η συγκλονιστική μαρτυρία 2 αδελφών που μεγάλωσαν στο πλευρό του

Αλέξης Τσίπρας85η ΔΕΘΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκης