Μίκης Θεοδωράκης: «Τα έκανε όλα για την Ελλάδα» - Η συγκλονιστική μαρτυρία 2 αδελφών που μεγάλωσαν στο πλευρό του
Η Τατιάνα και η Ελισάβετ Παπαγεωργίου γνώρισαν καλά τον κορυφαίο δημιουργό - Τι λένε για τα όσα εκείνος βίωσε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Tις συγκλονιστικές στιγμές τις οποίες βίωσαν στο πλευρό του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου περιέγραψαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV οι αδελφές Τατιάνα και Ελισάβετ Παπαγεωργίου. Οι ίδιες μιλούν συγκινημένες για έναν άνθρωπο που συνέχεια διηγούταν για πόλεμο, σφαίρες, εξορίες και βασανισμούς.
Τα έκανε όλα για την Ελλάδα
«Μου είχε πει πως θα ήθελε να έχει πεθάνει το '44 με όλους τους φίλους του στα Δεκεμβριανά», είπαν στο OPEN και τόνισαν πως ο μεγάλος μουσικός είχε παράπονα πως δεν αναγνώρισαν τους αγώνες που έκανε για την πατρίδα. «Έπρεπε να δείτε τα πόδια του από τις φάλαγγες. Για την Ελλάδα τα έκανε όλα», εξήγησαν.
«Έγραφε τα τραγούδια με αίμα στους στίχους. Συχνά περιέγραφε όσα είχε ζήσει και δεν έφυγαν από το μυαλό του ποτέ. Κάποια στιγμή είχε διηγηθεί πως κρύφτηκε στο Ωδείο Αθηνών κάτω από το πιάνο. Ήταν αυτό με το οποίο γράφτηκε ο Ζορμπάς», σημείωσαν οι κυρίες Παπαγεωργίου στο OPEN.
H κρατική ορχήστρα του Λονδίνου
Οι ίδιες μίλησαν και για τη θερμή υποδοχή που είχε από την κρατική ορχήστρα του Λονδίνου. Ο Θεοδωράκης μιλούσε λίγα αγγλικά, όταν όμως σηκώθηκε και άνοιξε τα χέρια του σαν φτερούγες, με σεβασμό και συγκίνηση, οι μουσικοί κατέβασαν τα δοξάρια και άρχισαν να χειροκροτούν όρθιοι. Η ενέργεια που τους μετέφερε αυτός ο άνθρωπος, χωρίς καν να μιλά τη γλώσσα τους, ήταν μοναδική», επεσήμαναν ενώ τόνισαν πως μερικοί από τους αγαπημένους του ανθρώπους ήταν ο Γιάννης Ρίτσος και ο Βασίλης Τσιτσάνης.
Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας
Καρδίτσα: Σκάνδαλο σε εμβολιαστικό κέντρο - Έρευνα για δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς
Καιρός – Μαρουσάκης: Σε 2 φάσεις έρχεται η ισχυρή κακοκαιρία
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




