Πολιτική|25.01.2019 14:46

Χριστοδουλοπούλου: Η ΝΔ στοχοποιεί τους βουλευτές που δέχονται επιθέσεις

Κατερίνα Τζαβάρα

Ανεβαίνοντας στο βήμα η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προκάλεσε πανδαιμόνιο, στο νήμα πριν την ψηφοφορία, κατηγορώντας ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχοποιεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρύνοντας τις επιθέσεις σε βάρος τους σε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα. 

«Ο αρχηγός σας βγήκε και με υπέδειξε. Με έδωσε στο εξαγριωμένο πλήθος. Στους φασίστες και τους ακραίους της Χρυσής Αυγής. Στους κουκουλοφόρους παρακρατικούς», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση που ζήτησε να διαγραφεί η λέξη «κουκουλοφόροι», η οποία και ανακλήθηκε.

Όμως η κ. Χριστοδουλοπούλου επανήλθε δριμύτερη αρνούμενη να συμμορφωθεί στις υποδείξεις του Προέδρου της Βουλής τονίζοντας ότι ήταν η ΝΔ που νομιμοποίησε τη ΧΑ. «Νομιμοποιήσατε τη ΧΑ. Την ξεπλύνατε από ναζιστικό κόμμα. Ανοίξατε το τζίνι του εθνικισμού», είπε προκαλώντας πανδαιμόνιο και κατέληξε «Το δίλημμα των εκλογών θα είναι αν θα συγχωνευθεί ο νεοφιλελευθερισμός με την ακροδεξιά»...

Το λόγο ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας που μετά τη διευκρίνιση ότι δεν έχουν ανακληθεί οι κατηγορίες της κ. Χριστοδουλοπούλου σε βάρος της ΝΔ τόσο για την υποδαύλιση των επιθέσεων όσο και για τη νομιμοποίηση της ΧΑ, απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι στην παράταξή του έχει χυθεί αίμα από την τρομοκρατία και κανείς δεν δικαιούται να εκτοξεύει ελαφρά τη καρδία τέτοιες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Τασία Χριστοδουλοπούλου