Πολιτική|05.11.2021 07:10

ΣΥΡΙΖΑ: Πολλαπλώς εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τα μη μέτρα σε εκκλησίες

Newsroom

Της Βούλας Κεχαγιά

Με την αίσθηση πως η κυβέρνηση είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη στο θέμα των νέων μέτρων προστασίας κατά του covid για τις εκκλησίες κάτι για το οποίο συνέτεινε και η πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκινά σήμερα την περιοδεία του στην Εύβοια ο Αλέξης Τσίπρας.

Περιοδεία Τσίπρα σε Εύβοια και πυρά για την πανδημία

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στον πληγέντα νομό την ώρα που όπως σχολίασε δηκτικά σε μία συνέντευξη-προπομπό στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης “αν και έχει πάει όλο αυτό το διάστημα σε διάφορα μέρη της χώρας, έχει φωτογραφηθεί σε παραλίες, σε ευχάριστες στιγμές, δεν έχει βρει μισή ώρα να πάει στους ανθρώπους της Εύβοιας, να τούς μιλήσει να δει πώς ζούν”.

Στο θέμα της πανδημίας η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι η κυβέρνηση διασύρθηκε χθες και  από την προσπάθειά της να παρουσιάσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν την προσέλευσή τους στις εκκλησίες, ως αποτέλεσμα συνεννόησης του πρωθυπουργικού γραφείου με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ Ιερώνυμο. Μίλησε για προσπάθεια πολιτικάντικης εκμετάλλευσης των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου (που ελήφθησαν Τετάρτη) από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που το βράδυ της ίδιας ημέρας επιχειρηματολογούσε υπέρ της εξαίρεσης των εκκλησιών από την εφαρμογή του μέτρου και κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υποχρέωση τεστ κατά την είσοδο ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες. “Η πρότασή μου δεν έχει την έννοια της στοχοποίησης των ναών και της θρησκευτικής λειτουργίας αλλά την έννοια της προστασίας των πιστών” εξήγησε στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντας την στάση του πρωθυπουργού στην απροθυμία του να συγκρουστεί με την εκλογική του πελατεία. “Όταν όλοι οι Έλληνες μετράμε κρούσματα και ο κ. Μητσοτάκης λέει να μην μετράτε κρούσματα, όταν μετράμε νεκρούς και μάς λέει μη μετράτε, σημασία έχει να μετράω εγώ τις ψήφους μου, αυτή δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση” σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατηγόρησε δε τον Κ. Μητσοτάκη πως παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει μία άλλη χώρα και     “συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος την ώρα της πανδημίας”.

Να σημειωθεί ότι χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον οποίο και ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του κόμματός του σε ό,τι αφορά την επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό τους στις εκκλησίες. Σχολίασε επίσης ότι η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η Εκκλησία πρότεινε αυτό που η κυβέρνηση δεν τολμά να εφαρμόσει.

κυβέρνησηrapid testΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςνέα μέτραεκκλησίεςlockdown