Πολιτική|08.11.2021 13:00

Τσίπρας - Θεσσαλονίκη: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιπποκράτειο

Βούλα Κεχαγιά

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο»  για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τις καταγγελίες του ιατρικού προσωπικού ότι οι ΜΕΘ για τη νόσο covid-19  έχουν “φρακάρει” με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλές κλίνες.

Όπως αναφέρουν υγειονομικοί η Θεσσαλονίκη ήδη αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση σε αρκετά νοσοκομεία της ενώ χαρακτηριστικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής είχαν καταγραφεί 30 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με 7 ασθενείς με κορονοϊό να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Όπως αναφέρουν πηγές αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν χρόνο μετά την υπερφόρτωση του συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα μέσω της ενίσχυσης του ΕΣΥ για να αποσυμπιέσει την κατάσταση.

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΚορονοϊόςΑλέξης ΤσίπραςΙπποκράτειο ΝοσοκομείοΘεσσαλονίκη