Πολιτική|29.11.2021 17:02

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ως παράδειγμα brain gain, νέο εργαζόμενο σε βιομηχανία η οποία ανήκει στην οικογένειά του»

Newsroom

Πυρά προς τον πρωθυπουργό εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εγκαλεί στην ανακοίνωσή του τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι παρέλειψε να παρουσιάσει κατά τη συνάντηση του με νέους επαγγελματίες την πλήρη εικόνα ενός νέου οποίος ως παράδειγμα brain gain, επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί σε βιομηχανία. 

«Αυτό που παρέλειψε ωστόσο να πει, είναι ότι η βιομηχανία αυτή ανήκει στην οικογένειά του. Με λίγα λόγια θα δουλέψει στην εταιρία του πατέρα του. Κάτι που προφανώς δεν είναι κακό, αρκεί να αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως δεν έχουν γονείς εργοστασιάρχες όλοι οι νέοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοινωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στα Γιάννενα ως παράδειγμα brain gain έναν νέο που επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί σε μία βιομηχανία. Έφθασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι αυτό έγινε γιατί τώρα πια, με τον ίδιο πρωθυπουργό και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, έχει στη χώρα του τις ευκαιρίες που του αξίζουν.

Αυτό που παρέλειψε ωστόσο να πει, είναι ότι η βιομηχανία αυτή ανήκει στην οικογένειά του. Με λίγα λόγια θα δουλέψει στην εταιρία του πατέρα του. Κάτι που προφανώς δεν είναι κακό, αρκεί να αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως δεν έχουν γονείς εργοστασιάρχες όλοι οι νέοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο εξοργιστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα των νέων ανθρώπων ή ότι κοροϊδεύει χυδαία χιλιάδες νέες και νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μέσα στην εργασιακή δυστοπία των απλήρωτων δεκάωρων και των μισθών πείνας που έχει εγκαταστήσει ως νέα κανονικότητα».

ΙωάννιναΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΚυριάκος Μητσοτάκης