Πολιτική|02.12.2021 18:13

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Γερουλάνος: Το μεγαλύτερο προοδευτικό κόμμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι στο σπίτι του

Newsroom

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «για να δημιουργήσεις ευκαιρίες, πρέπει να φέρεις την εξουσία όσο πιο κοντά στον πολίτη γίνεται. Να εμπιστευτείς θεσμούς που λογοδοτούν κατευθείαν στον πολίτη - Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, συνεταιρισμοί, ανεξάρτητες Αρχές, μόνο έτσι εξελίσσονται τα πράγματα. Είναι μια ριζοσπαστική διοικητική μεταρρύθμιση στη χώρα, μια ανατροπή του συστήματος όπως το ξέραμε έως σήμερα».

Ερωτηθείς αν «μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα ένα κόμμα του 10%-13%, όπως φαίνεται πως έχει σήμερα στις δημοσκοπήσεις» απάντησε ότι «μόνο αυτό μπορεί να το κάνει. Γιατί οι άνθρωποι που είναι εκεί δε μένουν για να πάρουν πόστα ή να έχουν πρόσβαση. Χρειαζόμαστε μια νέα φουρνιά πολιτικών που θα δεσμευθούν ότι πορεύονται υπέρ αυτών των αλλαγών. Γι' αυτό έχω μείνει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει λογική να μετακομίσεις κάπου όπου δεν πιστεύουν σ' αυτά που πιστεύεις».

Αν ακούσω την κόρη μου να λέει πως θα ψηφίσει γιατί κάτι λέμε, θα έχουμε κερδίσει

Επισημαίνει ότι «η κοινωνία έχει προχωρήσει πιο μπροστά από το πολιτικό σύστημα» καθώς, όπως εξηγεί, «παλιά είχες ηγέτες που πετούσαν τη μπάλα μπροστά και εμείς τρέχαμε από πίσω να την πιάσουμε. Σήμερα οι πολιτικοί κλωτσούν την μπάλα και πάει πίσω». Όπως λέει, «το μεγαλύτερο προοδευτικό κόμμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι στο σπίτι του. Μου λένε όλοι για τα στελέχη που έφυγαν. Τους απαντάω: Μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας; Αν ακούσω την κόρη μου να λέει πως θα ψηφίσει όχι γιατί υπάρχω εγώ, αλλά γιατί κάτι λέμε, τότε θα έχουμε κερδίσει» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Παύλος Γερουλάνος.

Ανδρέας ΛοβέρδοςΠΑΣΟΚΧάρης ΚαστανίδηςΚΙΝΑΛΚίνημα ΑλλαγήςΠαύλος ΓερουλάνοςΕκλογές ΚΙΝΑΛΠαύλος ΧρηστίδηςΓιώργος Παπανδρέου