• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Νύχτα τρόμου στη Χίο: Ολονύχτια μάχη από τις φλόγες - 13 οικισμοί έχουν εκκενωθεί, «μπλακ άουτ» σε πολλές περιοχέςΠεντέλη: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι - Ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, τρεις τραυματίεςΠετρέλαιο: Άλμα 3% για τις τιμές με το «καλημέρα» στις αγορές της Ασίας λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.11.2021 07:12 
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το λόγο τώρα η κάλπη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ- Debate: Καρφιά, κόντρες και η (μεγάλη) απουσία του Γιώργου Παπανδρέου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Όλα, εκτός από τον… Γιώργο Παπανδρέου, περιείχε η χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να απόσχει, βγάζοντας τον εαυτό του από το κάδρο, σε ένα debate που πάντως κινήθηκε σε πολύ ήρεμους τόνους. Κανείς εκ των υποψηφίων, με εξαίρεση σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν επέλεξε να σηκώσει τους τόνους εντούτοις δεν έλλειψαν οι κόντρες. Κι αυτό διότι ήταν σαφές ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε «στόχο» τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι δύο τους, άλλωστε, φέρονται μαζί (με τον απόντα Γιώργο Παπανδρέου) ως τα μεγάλα  φαβορί. Πάντως, ήταν σαφές ότι και οι πέντε δεν ήθελαν να εμφανιστεί το κόμμα διχασμένο ως προς την επόμενη ημέρα.

Σταχυολογώντας, λοιπόν, τι συνέβη χθες:

  • Ο Α. Λοβέρδος επιτέθηκε στον Ν. Ανδρουλάκη για την ηγεσία του κόμματος, δεδομένου ότι είναι ευρωβουλευτής και άρα θα πρέπει να οριστεί άλλος ως επικεφαλής της ΚΟ. «Ο ανθρωπος που θα εκπροσωπεί την παράταξη θα εκφράζει τις δικές του απόψεις σε συνεργασία φυσικά με το κόμμα», απάντησε ο Ανδρουλάκης, με τον κ. Λοβέρδο να θυμίζει ότι ο επικεφαλής της ΚΟ εκλέγεται από την ίδια τη Κοινοβουλευτική Ομάδα.
  • Έντονη ήταν η μάχη για τη συμφωνία των Πρεσπών: Ο Α. Λοβέρδος ξεκαθάρισε οτί εξ αρχής τάχθηκε κατά της συμφωνία και πέταξε το γάντι στους υπόλοιπους. «Εγώ είμαι πατριώτης και δεν πρέπει να ενοχοποιείται ο όρος. Είμαι αρνητικός για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι οι γείτονες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις. Ρωτήστε και τους υπόλοιπους, ήταν κατά της Συμφωνίας; », είπα χαρακτηριστικά. Οι υπόλοιποι απέφυγαν να πάρουν θέση για… ευνόητους λόγους. Ήταν σαφές ότι ο Αν. Λοβέρδος έκανε μια προσέγγιση στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγο αργότερα και ο Ν. Ανδρουλάκη «στόχευσε» στη συγκεκριμένη δεξαμενή.
  • Ειδική μνεία έγινε στο ποιοι θα πρέπει να έρθουν στις κάλπες, μια συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΚΙΝΑΛ με βασικό «υπαίτιο» τον Γ. Παπανδρέου. Ο Α. Λοβέρδος κάλεσε τους πάντες (ψηφοφόρους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), με τον Παύλο Χρηστίδη να διαφωνεί! «Όταν πρώην υπουργός ΝΔ λέει ότι θα ψηφίσει στο ΚΙΝΑΛ και ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να μας ψηφίσει στις εθνικές εκλογές, τότε αυτό δεν μας βοηθά», είπε ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης δεν απάντησε ευθέως.
  • Επίσης, η συζήτηση «φούντωσε» σε ότι αφορά μια ενδεχόμενη συνεργασία. Εκεί Ν. Ανδρουλάκης και Α. Λοβέρδος πήραν σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ!
  • Την ίδια ώρα, «κόντρα» υπήρξε σχετικά με τους νέους Ποινικούς Κώδικες. Ο Α. Λοβέρδος, που είχε διαφοροποιηθεί από το ΚΙΝΑΛ και στη Βουλή, επανήλθε με τον Χάρη Καστανίδη να διαφωνεί ανοικτά μαζί του. «Διαφωνώ με την αυστηροποίηση των ποινών με τον Ανδρέα Λοβέρδο, χρειάζονται προληπτικές δομές», ξεκαθάρισε ο κ. Καστανίδης, με τον Α. Λοβέρδο σε υψηλούς τόνους να επιμένει ότι απαιτούνται σκληρές ποινές για συγκεκριμένα εγκλήματα.
  • Και οι πέντε έστρεψαν τα πυρά τους στην κυβέρνηση για την πανδημία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 29.11.2021 10:00
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ψηφίσετε
Πολιτική | 29.11.2021 22:58
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το debate των πέντε υποψηφίων για την προεδρία

Το λόγο τώρα η κάλπη

Πλέον οι υποψήφιοι αρχηγοί μετράνε αντίστροφα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή όταν και θα ανοίξουν οι κάλπες. Θεωρείται δύσκολο να εκλεγεί από την πρώτη αναμέτρηση ο νέος αρχηγός και συνεπώς η συζήτηση για τις ενδεχόμενες συμμαχίες αναμένεται να φουντώσει…

Διαβάστε ακόμη

Οι σκοτεινές εποχές που φέρνουν οι βομβαρδισμοί του Τραμπ, το πολιτικό πρόβλημα του Μητσοτάκη με τον Βορίδη και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η αμείωτη σφαγή στο ΠΑΣΟΚ

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών βομβαρδισμών και πώς θα αντιδράσει η Τεχεράνη – Η «παγίδα» για τον Τραμπ

Πώς ο Ερντογάν έγινε ο «άνθρωπος του Τραμπ» στη Μέση Ανατολή – Ο ρόλος του «γεωπολιτικού αγγελιοφόρου»

Νύχτα τρόμου στη Χίο: Ολονύχτια μάχη από τις φλόγες - 13 οικισμοί έχουν εκκενωθεί, «μπλακ άουτ» σε πολλές περιοχές

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Εκλογές ΚΙΝΑΛ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Κίνημα Αλλαγής
  • Παύλος Χρηστίδης
  • Ανδρέας Λοβέρδος
  • Χάρης Καστανίδης
  • Γιώργος Παπανδρέου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr