Πολιτική|02.12.2021 21:16

Η Amazon δημιουργεί δίκτυο στην Ελλάδα - Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της εταιρείας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην Ελλάδα «έρχεται» η Amazon,?καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services, reInvent έχει παρουσία, o αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels, η εταιρεία θα δημιουργήσει στην Ελλάδα τις λεγόμενες « AWS Local Zones».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «δίκτυο» που καταργεί ουσιαστικά το latency (δηλαδή την απόκριση) και κυρίως απευθύνεται σε επιχειρήσεις ή πρόσωπα που χρησιμοποιούν πολύ συγκεκριμένες high end εφαρμογές. Μέσω του συγκεκριμένου δικτύου γίνεται πλέον εφιτκό το real time gaming, το live streaming, η εικονική πργματικότητα καιώς επίσης και ταν εικονικά γραφεία εργασίας!

Σύμφωνα με τον Werner Vogel τα δίκτυα της Amazon θα επεκταθούν σε ακόμη 21 χώρες το 2022, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μαζί με την χώρα μας η Amazon θα επενδύσει στην Αργεντινή, την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Βραζιλία κ.α., συνολικά δηλαδή σε παραπάνω από 21 χώρες. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα ανακοινώσει ότι επεκτείνουμε τo ‘’δίκτυό’’ στην Ευρώπη, την Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία», τόνισε ο Vogels, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης της εταιρείας.

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση υποδέχτηκε θερμά της ανακοινώσεις της Αμερικάνικης εταιρείας και μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 9:30 συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων της Amazon Web Services στις ΗΠΑ. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

AmazonΚυριάκος Μητσοτάκης