Πολιτική|13.12.2021 11:51

Οικονόμου: Δεν μελετάμε νέα μέτρα – Απαραίτητη η τήρηση του πλαισίου για τα Χριστούγεννα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πάνω από 100.000 ραντεβού της πρώτης δόσης έχουν κλειστεί από πολίτες άνω των 60 ετών μετά την νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε δεν έχουμε κανέναν θάνατο ατόμου που νόσησε με κορονοϊό τις τελευταίες 15 ημέρες και είχε κάνει και τις 3 δόσεις ενώ συμπλήρωσε ότι θα δοθεί παράταση στην διανομή των δωρεάν self test σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό έως τις 18 Δεκεμβρίου.

«Όχι» σε νέα μέτρα

Εν όψει, πάντως, των εορτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πάντες αν τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και παράλληλα να κάνουν συχνούς ελέγχους. «Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι σημαντικότατη», σημείωσε και μίλησε για πανστρατιά υπευθυνότητας και αλληλεγγύης. «Η επιστήμη μας δείχνει το δρόμο να προστατευτούμε, κάθε άλλη συμπεριφορά είναι εκτός αυτής της λογικής», προσέθεσε με νόημα. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι στη φάση που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε νέα μέτρα, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο εν όψει των Χριστουγέννων η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων απ’ όλους μας, η αύξηση των εμβολιασμών και τα τεστ, τα οποία είναι τα εφόδια που έχουμε στα χέρια μας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους ναούς υπενθύμισε ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο που αφορά το καθεστώς προσέλευσης πιστών στους Ιερούς Ναούς ενώ χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες περί μειωμένων κονδυλίων του ΕΣΥ «διαφοροποιείται μόνο η έκτακτη επιχορήγηση, ανά πάσα στιγμή διατίθενται παραπάνω χρήματα εφόσον χρειαστεί», σημείωσε.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη: « Ήταν μια διαδικασία που αφορούσε το ΚΙΝΑΛ, η δημοκρατική της νομιμοποίηση μέσα από την κοινωνία είναι πάρα πολύ θετικό γεγονός. Από την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη προσδοκούμε μια αντιπολίτευση δημιουργική, με προτάσεις, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τη δουλειά της. Είναι απολύτως φυσικό ο πρωθυπουργός και ο νέος αρχηγός του τρίτου κόμματος να συναντηθούν κάποια στιγμή».

Ιωάννης ΟικονόμουΚορονοϊόςΧριστούγεννανέα μέτρα