Πολιτική|13.12.2021 15:02

Ιερώνυμος για προσλήψεις ιερέων: Καμία πέραν των προγραμματισμένων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την επικαιροποίηση του πλαισίου του 1945 (με το οποίο ουσιαστικά η Πολιτεία ανέλαβε τη μισθοδοσία των ιερέων) ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ στην οποία παρίστατο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θέλει ουδεμία επιπλέον πρόσληψη πέραν των προγραμματισμένων.

Πιο αναλυτικά, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ειλικρινή συνεργασία προς την κατεύθυνση της επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη μεταρρύθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Έθεσε τα κύρια ζητήματα αφ’ ενός μεν της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας με στόχο την υποστήριξη του φιλανθρωπικού έργου και την συμβολή στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης, αφ’ ετέρου δε του νομοθετικού εξορθολογισμού και επικαιροποίησης του πλαισίου του 1945, που αφορά στους Κληρικούς στη χώρα μας.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι αυτό ουδεμία επιπλέον πρόσληψη, πέραν των τακτικών και κατ’ έτος προγραμματισμένων, συνεπάγεται, ουδεμίας μορφής μονιμοποίηση, και ως εκ τούτου ουδέν πρόσθετο δημοσιονομικό βάρος. Τα ανωτέρω ζητήματα απασχολούν διαχρονικά την Εκκλησία της Ελλάδος και προφανώς δεν δύνανται να επιλυθούν στο πλαίσιο μίας συνάντησης, αλλά πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ενδελεχούς και ρεαλιστικής μελέτης.

προσλήψειςΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΚυριάκος Μητσοτάκηςιερείς