Πολιτική|14.12.2021 07:55

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ανδρουλάκης θα κριθεί στις πράξεις

Βούλα Κεχαγιά

Δυναμική και στοχευμένη αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ζήτησε από τους βουλευτές του ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μάλιστα στο κλείσιμο της συνεδρίασης κάλεσε τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με συγκροτημένη παρουσία που να εκπέμπει γνώση των θεμάτων, τεκμηρίωση, αποφασιστικότητα και ενότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε και μεγαλύτερη προσοχή από όλους για θέματα που εργαλειοποιούνται από πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε “τρικυμία σε ποτήρι εν απουσία της κοινωνίας και των αγωνιών της” τις συζητήσεις εσωκομματικής κατανάλωσης. Αυτό ειδικά ερμηνεύθηκε ως απάντηση στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες που αφορούσαν τις λεγόμενες VIP ΜΕΘ. Ζήτησε επίσης να είναι όλοι πιο προσεκτικοί στις δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Την εβδομάδα ψήφισης του προϋπολογισμού του 2022 η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίασε και δύο νέα σποτ εστιασμένα στην “πανδημία της ακρίβειας”-όπως συνηθίζει να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- με αίτημα προς την κοινωνία να κάνει (τους κυβερνώντες) off.

O Aλέξης Τσίπρας θα βρεθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει σε μία προπαρασκευαστική συνάντηση των ηγετών του PES. Ενδεχομένως εκεί να έχει και το πρώτο τετ α τετ με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη με τον οποίο επικοινώνησε χθες για να τον συγχαρεί για την εκλογή του, Οι δύο συμφώνησαν να συναντηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να υπάρξει συντονισμός για την ανάσχεση της πανδημίας από κοινωνικούς φορείς και πολιτικά κόμματα.

«Αν κάποιος πρέπει να ανησυχεί αυτός είναι ο Μητσοτάκης»

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν πως ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα κριθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει στα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών καθώς μέχρι τώρα δεν έχει κριθεί στην πράξη. Σημειώνουν ότι θα πρέπει να παρουσιάσει τη θέση του για τον κατώτατο μισθό, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την εκχώρηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης αλλά και για τα θέματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση. Προσθέτουν πως ένας προοδευτικός πολιτικός δεν πρέπει μόνο να αυτοπροσδιορίζεται έτσι αλλά να το αποδεικνύει και με τις πολιτικές του θέσεις. Σε ό,τι αφορά δε τα σενάρια περί ανόδου του ΚΙΝΑΛ και απομείωσης της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου λένε ότι αν κάποιος πρέπει να ανησυχεί αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης καθώς οι κεντρώοι ψηφοφόροι έχουν ήδη αρχίσει να συνειδητοποιούν πόσο εξαπατήθηκαν.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας