Πολιτική|23.12.2021 12:18

Α. Παπαμιμίκος: Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται άμεσα να αποκτήσει φρεσκάδα και αξιοπιστία

Newsroom

«Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται άμεσα να αποκτήσει φρεσκάδα και αξιοπιστία», σημειώνει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σε συνέντευξή του συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι  είναι θετικό να μπαίνουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική σε όποιο χώρο και αν ανήκουν αυτοί.

Ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μιλά στην athensvoice.gr για τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από το όνομά του την εβδομάδα πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, την πολιτική όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Μακεδονία στο μέλλον της Ελλάδας.

Ο κ. Παπαμιμίκος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην πολιτική λέγοντας όμως ότι «η πολιτική δεν με συντηρεί, οπότε όταν έρθει η ώρα, θα το κάνω χωρίς πίεση, για να προσφέρω στην πόλη μου και στην πατρίδα μου».

Αναφορικά με την Μακεδονία σημειώνει ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα να αλλάξει. « Είναι στο χέρι μας να γίνουν οι αλλαγές γρήγορα, να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και οι πολίτες να δούμε άμεσα αποτελέσματα».

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη σημειώνει ότι πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα και όραμα. «Της λείπει πολύ. Τρία στοιχεία βάζω ψηλά για την Θεσσαλονίκη: Να είναι ένας δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός, ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο, και να γίνει κέντρο καινοτομίας-εκπαιδευτικό hub. Αυτοί οι τρείς άξονες, κατά την άποψη μου, συνθέτουν και δημιουργούν σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα της πόλης», σημειώνει, μεταξύ άλλων ο κ. Παπαμιμίκος.