Πολιτική|10.01.2022 13:14

Νέα μέτρα – Οικονόμου: Την Τετάρτη η συνεδρίαση των ειδικών – Μετά οι αποφάσεις από κυβέρνηση

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών προκειμένου να εισηγηθούν στην κυβέρνηση μια ενδεχόμενη άρση ή επέκταση των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού. Αυτό ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Την Τετάρτη υπάρχει καινούργια συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Σταθμίζονται τα δεδομένα και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις για τις οποίες θα ενημερώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν λήγουν τυπικά την προσεχή Κυριακή, 16 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι μέχρι και τη συγκεκριμένη ημερομηνία ισχύουν περιορισμοί σε εστίαση και διασκέδαση (π.χ. στο ωράριο).

Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική ο κ. Οικονόμου απάντησε στις Τουρκικές προκλήσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική εξωτερική πολιτική εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε καταφέρει με την πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική να πληροφορούμε άμεσα τον κόσμο για πως έχει κατάσταση στη γειτονιά μας με ψυχραιμία απέναντι σε οποιοδήποτε απειλές».

Έρχονται προσλήψεις εκπαιδευτικών

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά λόγω των εκπαιδευτικών που νοσούν ή θα νοσήσουν. «Λόγω των κρουσμάτων που κρατούν μακριά από τα καθήκοντά τους οι εκπαιδευτικοί, προχωράμε σε 850 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν εμφανιστεί», σημείωσε προσθέτοντας αναφορικά με τα self test ότι υπάρχει απόθεμα, απλώς τα μεμονωμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν είχαν να κάνουν με την μεταφορά των test. «Παρέλαβαν self test εννέα στους δέκα δικαιούχους. Οι υπόλοιποι τα προμηθεύτηκαν από τα σχολεία, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερο απόθεμα απ' όσο χρειάζεται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένεται αύξηση κρουσμάτων, ωστόσο όπως είπε «είμαστε προετοιμασμένοι».