Πολιτική|11.01.2022 09:13

ΣΥΡΙΖΑ: Εναντίον της κυβέρνησης για το δόγμα «ανοσία της αγέλης και όποιος αντέξει»

Βούλα Κεχαγιά

Το δόγμα της κυβέρνησης «ανοσία της αγέλης και όποιος αντέξει» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων επιμένει στην κατάργηση του αντιεπιστημονικού πρωτοκόλλου 50%+1 αλλά και στη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για όσους γονείς κολλήσουν τον ιό στο σπίτι από τα παιδιά τους.

Σε ό,τι δε αφορά το γεγονός πως με τα self test βρέθηκαν 15.000 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως αυτός ο αριθμός απλούστατα επιβεβαιώνει ότι δε γίνεται καμία ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ. Επίσης, παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να μάθουν συνολικά πόσες χιλιάδες παιδιά δεν επέστρεψαν χθες στις σχολικές τάξεις αλλά και ποιος είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που λόγω κορονοϊού βρίσκεται εκτός καθηκόντων.

Επίσης, απαντώντας στο επιχείρημα της κυβέρνησης «ευτυχώς που άνοιξαν τα σχολεία και δεν κυκλοφορούν στην κοινότητα 15.000 κρούσματα» από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν ίδιος και χωρίς να εφαρμόζεται το πρωτόκολλο του 50%+1 εξηγώντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη διατήρησή του.

«Σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες ημέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με την επισήμανση πως «στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος με δήλωσή του ζητεί την άμεση χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς, των οποίων τα παιδιά νοσούν ώστε να μην πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους με κίνδυνο ακραίας διασποράς. “Άλλη μία απόδειξη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει συνειδητά πολιτική ανοσίας της αγέλης” τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος κάνοντας λόγο για πρωτοφανές μπάχαλο.

Εκτελούν σχέδιο ανοσίας της αγέλης;

Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης απευθύνει εκ νέου έκκληση στην κυβέρνηση να επανεξετάσει την ακατανόητη όπως την χαρακτηρίζει απόφασή της να καταργήσει το αντιεπιστημονικό 50%+1 για το κλείσιμο του τμήματος και να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που έχουν προταθεί από τους φορείς των εκπαιδευτικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα σχολιάζει πως οι θριαμβολογίες οδηγούν σε κακές αποφάσεις και διερωτάται εάν στην κυβέρνηση εκτελούν όλοι το σχέδιο της “ανοσίας της αγέλης”.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πως η κυβέρνηση έχει αρνηθεί μία προς μία όλες τις προτάσεις του αλλά και των επιστημόνων μεταξύ των οποίων η συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test με πριμοδότηση των διαγνωστικών κέντρων και με το “γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ”.

ΚορονοϊόςΣΥΡΙΖΑμετάλλαξη Όμικρονσχολείαself testειδήσεις τώρα