• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Βρες σε ποια χώρα βρίσκεται η πόλη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που οι μισοί Έλληνες...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.01.2022 07:30
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Tα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργούν ως πάρκινγκ για τα παιδιά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Το μπάχαλο που αποτυπώνεται με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κορύφωση της πανδημίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή και το άνοιγμα των σχολείων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο αγνόησε την έκκλησή της για παράταση λίγων ημερών στην επαναλειτουργία των σχολείων αλλά ότι συγχρόνως επιλέγει την επανεκκίνηση των μαθημάτων χωρίς να προβεί σε ενέργειες που θα καθιστούσαν ασφαλέστερο το σχολικό περιβάλλον εν μέσω πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καυτηριάζει το γεγονός πως η μοναδική απόφαση που πήρε η κυβέρνηση αφορά το ένα επιπλέον self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την πρώτη εβδομάδα, -αντί των δωρεάν μοριακών- και μάλιστα χωρίς να προνοήσει να διασφαλίσει την επάρκειά τους. Κάτι που είχε ως συνέπεια να αποφασιστεί Σάββατο βράδυ η διάθεση των σελφ τεστ για όσους δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία λόγω έλλειψης, την Δευτέρα το πρωί από τα σχολεία και την Κυριακή το απόγευμα να ανακοινωθεί ότι θα τα προμηθεύονται στις 7 το πρωί οι γονείς οι οποίοι και θα επιστρέφουν στο σπίτι για να τα κάνουν στα παιδιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 10.01.2022 07:14
Νέα μέτρα: Το ορόσημο της 16ης Ιανουαρίου και η πίεση στους ανεμβολίαστους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για οργανωτικό τραγέλαφο καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ακόμη μία συνταγή επιδημιολογικής αποτυχίας. «Είναι πραγματικά τραγικό πώς μέσα σε δύο εβδομάδες στην αιχμή της πανδημίας κι ενώ αναμένουν αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά η υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία να μειώνεται και η υγειονομική φροντίδα των παιδιών από το ΕΣΥ να υποβαθμίζεται», σχολιάζει η Κουμουνδούρου αναφερόμενη και στην σχεδιαζόμενη αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μετατροπής του σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις αστοχίες της και τονίζει ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργούν ως πάρκινγκ για τα παιδιά. Σημειώνει επίσης ότι οι γονείς όσων μαθητών κολλήσουν κορονοϊό δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού κι επομένως θα πρέπει να πηγαίνουν στις δουλειές τους προκαλώντας ενδεχομένως εκτεταμένη διασπορά εφόσον κολλήσουν από τα παιδιά τους.

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • άνοιγμα σχολείων
  • σχολεία
  • self test
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr