Αχτσιόγλου για μέτρα στήριξης: Κυβερνητική αδιαφορία στον αυτόματο πιλότο
NewsroomΗ τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δε βοηθούν ουσιαστικά ούτε τις επιχειρήσεις, ούτε τους εργαζόμενους.
«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους επαναλαμβάνουν την αποτυχημένη συνταγή των ανεπαρκών μέτρων όλου του προηγούμενου διαστήματος.
Καθίστανται, δε, ακόμα πιο προβληματικές σε περιβάλλον εκτίναξης του πληθωρισμού. Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή υποχρεώνονται, εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας, να βγάλουν τον μήνα με ελάχιστα χρήματα. Τα φορολογικά χρέη απλώς μετατίθενται για έναν μήνα και σωρεύονται χωρίς καμία ελάφρυνση. Το περιορισμένο πρόγραμμα ενίσχυσης μέσω ΠΔΕ επ’ ουδενί δεν εξισορροπεί το μέγεθος της ζημιάς που υφίστανται οι επιχειρήσεις, σε συνδυασμό μάλιστα με τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια.
Δύο τινά ισχύουν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Είτε επαναλαμβάνει τα ίδια, αυταπατώμενη ότι θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, είτε απλώς δεν την ενδιαφέρει.
Όπως και να ‘χει, οι ευθύνες της καθημερινά διογκώνονται. Τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται στον αυτόματο πιλότο», ανέφερε.
- Καταδικάστηκε σε θάνατο ο διανομέας για τη φρικιαστική δολοφονία 7χρονης Αθηνάς στο Τέξας - «Θα αντιμετωπίσεις την οργή του Θεού»
- «Έκανα αυτό που έπρεπε»: Τα πρώτα λόγια του 54χρονου που δολοφόνησε τον 21χρονο Νικήτα στην Κρήτη
- Ανησυχία για εξάπλωση του χανταϊού: Πρώτο ύποπτο κρούσμα εκτός κρουαζιερόπλοιου - Εντοπίστηκε σε Γάλλο
- Ανείπωτη τραγωδία στην Αίγινα - Νεκρό βρέφος μόλις ενάμιση έτους