Πολιτική|08.02.2022 07:15

ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση Λιβανού: Πολλαπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση – Βρίσκονται σε απόλυτο πανικό

Βούλα Κεχαγιά

Πολλαπλά εκτεθειμένη βρίσκεται  κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση για το θέμα “Λιβανού”  και όχι μόνο για την “αναισθησία” που -όπως λέει- επέδειξε ο αποπεμφθείς υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με τις “αποζημιώσεις” των πυρόπληκτων του 2007.

Για τα στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο κυνισμός με τον οποίο ο καρατομηθείς υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αντέδρασε σε σχόλια του πρώην γαλάζιου υπουργού και δημάρχου Σπάρτης Π. Δούκα καταδεικνύει συνολικά την αναισθησία όλης της κυβέρνησης αλλά και την ψηφοθηρία που επιχειρεί η  ΝΔ σε  περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Και όπως και τότε στις πυρκαγιές της Ηλείας που κόστισαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ κατά τον κ. Δούκα μοίραζε τσάντες με χρήματα στους πυρόπληκτους έτσι και τώρα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά το επιτελικό φιάσκο της τελευταίας κακοκαιρίας.

Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η καρατόμηση Λιβανού δείχνει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε απόλυτο πανικό δεδομένου ότι έχει “προσπεράσει” πολλές ακρότητες υπουργών της τα τελευταία διόμιση χρόνια χωρίς την παραμικρή αντίδραση και ότι αξιοποιεί την αποπομπή του ως ευκαιρία για να καταδείξει -υποτίθεται- ότι ο πρωθυπουργός είναι άτεγκτος και χωρίς καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. 

“Ο ελληνικός λαός τους έχει μάθει καλά και στις κάλπες τούς ετοιμάζει μία δική του, αυτή τη φορά, “εποποιία” σχολίασε δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μάλιστα χθες επανήλθε στο θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανακοινώνοντας δια του εκπροσώπου Τύπου Νάσου Ηλιόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανακαταθέτει την τροπολογία που είχε καταθέσει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο για τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει την κοινωνία στα βράχια με την άρνηση λήψης μέτρων κατά της ακρίβειας” ανέφερε σε δήλωσή του καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που βλέπουν το εισόδημά τους να εκμηδενίζεται.

Σημειωτέον πως στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας τα μέτρα που θα λάμβανε από την πρώτη στιγμή μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: “Με την εκλογή της νέας κυβέρνησης θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, γεγονός που θα συμπαρασύρει όλα τα μισθολογικά κλιμάκια στον ιδιωτικό τομέα. Θα μηδενίσουμε ή θα μειώσουμε δραστικά το χρέος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Και θα προχωρήσουμε σε προσωρινά μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και νοικοκυριών για όσο διαρκεί η κρίση. Όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στο κατώτατο όριο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, στον κατώτατο συντελεστή του 6%”.

κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑπαραίτησηειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣπήλιος Λιβανός