Πολιτική|11.02.2022 11:13

Μακρή για μαθητή με φούστα: Οι στοιχειώδεις ενδυματολογικοί κανόνες που δεν αναιρούν τον αυτοπροσδιορισμό, οφείλουν να γίνονται σεβαστοί

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Εμείς να τον σεβαστούμε. Αφ ης στιγμής αυτοπροσδιοριστεί θα πρέπει και στοιχειώδεις ενδυματολογικούς κανόνες να τους τηρήσεις. Ζούμε στην εποχή που δε ζητάμε τα παιδιά να τηρούν κανόνες, αλλά να μην τους παραβιάζουν. Και οι στοιχειώδεις ενδυματολογικοί κανόνες που δεν αναιρούν τον αυτοπροσδιορισμό, οφείλουν να γίνονται σεβαστοί». Αυτό τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Μάλιστα, η κυρία Μακρή επιτέθηκε στον βουλευτή του ΜεΡΑ όταν εκείνος αποκάλεσε τον μαθητή «τρανς». «Είμαι συγκλονισμένη γιατί ένας βουλευτής προσδιορίζει έναν ανήλικο μαθητή 12 ετών ως τρανς, όταν εκείνος ουδέποτε προσδιόρισε έτσι τον εαυτό του. Η μητέρα του δηλώνει περήφανη μητέρα αγοριού! Με πόση ευκολία βουλευτής κοινοβουλίου προσδιορίζει ο ίδιος ένα παιδί ανήλικο που αναζητά τα όριά του, εσείς του βάζετε ταμπέλα; Αυτό δε δημιουργεί ανησυχία;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κρίτων ΑρσένηςΖέττα Μακρήμίνι φούσταΊλιονειδήσεις τώραμαθητής