Πολιτική|15.03.2022 17:04

Ηλιόπουλος για καταγγελία σε εταιρεία δημοσκοπήσεων: Σύντομα θα αναμετρηθούν με την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων της κάλπης

Newsroom

Με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με την καταγγελία χρήστριας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για εταιρεία δημοσκοπήσεων. Η ίδια κατήγγειλε ότι, δέχτηκε τηλεφώνημα από την εταιρεία και, μετά από ερώτηση σχετικά με το τι θα ψήφιζε αν γίνονταν εκλογές, τής έκλεισαν το τηλέφωνο αφού απάντησε ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Η καταγγελία έκανε σύντομα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας και την αντίδραση Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «υπογραμμίζει τη συστηματική παραβίαση της υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εδώ και καιρό έχει ζητήσει διαφάνεια και την κατάθεση των πρωτογενών δεδομένων που αφορούν σε συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις». «Οι μετρήσεις όμως έχουν ένα βασικό μειονέκτημα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «Θα έχουν σύντομα να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων της κάλπης».

Αναλυτικά η ανάρτηση Ηλιόπουλου

Σκανδαλώδεις πρακτικές σε έρευνες γνώμης

Εδώ και καιρό ορισμένες εταιρείες αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των ερευνών τους. Η σημερινή καταγγελία για την “διακοπή” της έρευνας όταν η απάντηση δεν επιβεβαιώνει την επιθυμία της εταιρίας, όταν δηλαδή η ερωτηθείσα απάντησε πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την κατασκευή μιας εικονικής πραγματικότητας υπέρ της σημερινής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και καιρό έχει ζητήσει διαφάνεια και την κατάθεση των πρωτογενών δεδομένων που αφορούν σε συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις. Η άρνηση τόσο των εταιριών, όσο και του Συνδέσμου τους αλλά και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναδεικνύουν ότι ένα καλοταϊσμένο από την ΝΔ σύστημα φοβάται την εφαρμογή ακόμα και του σχετικού νόμου Ρουσόπουλου.

Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε την νομιμότητα και να ζητάμε πρόσβαση στα στοιχεία όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

Το σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας που παραγγέλνει. Οι μετρήσεις όμως έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Θα έχουν σύντομα να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων της κάλπης.

 

καταγγελίαΣΥΡΙΖΑδημοσκοπήσειςΝάσος Ηλιόπουλοςειδήσεις τώρα