• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το δύσκολο φθινόπωρο της κυβέρνησης: Ο δισεπίλυτος γρίφος της ακρίβειας και τα ανοιχτά μέτωπαΤραγωδία στη Λέσβο: Έξι μετανάστες νεκροί από σύγκρουση ταχύπλοου με σκάφος του ΛιμενικούΔίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται για έβδομη εβδομάδα με καταθέσεις 12 μαρτύρωνΡούμπιο: Η Ελλάδα αξίζει έναν ισχυρό και καλό πρέσβη, που να εμπιστεύεται ο πρόεδρος
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.03.2022 14:00
Newsroom
Newsroom

Αχτσιόγλου για ακρίβεια: Ο Μητσοτάκης άφησε τα καρτέλ να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και έβαλε πλάτη στην αισχροκέρδεια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Eurokinissi
Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στην ενέργεια και στην μη αντιμετώπιση της ακρίβειας, εξαπολύει σε δηλώσεις της, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, εδώ και καιρό, να μην υπάρξει καμία ουσιαστική κάλυψη και προστασία της κοινωνίας μπροστά στο τεράστιο κύμα ακρίβειας, το οποίο μαστίζει τους πολίτες των χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και τη μεσαία τάξη για την οποία υποτίθεται ότι τόσο πολύ ενδιαφερόταν ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολούθως υποστηρίζει: «Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ξεκινούν ήδη από την πολιτική της στην ενέργεια. Ο κ. Μητσοτάκης αύξησε την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, επικέντρωσε όλη την πολιτική του γύρω από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, άφησε τα καρτέλ να λειτουργούν ανεξέλεγκτα για μήνες βάζοντας πλάτη στην αισχροκέρδεια. Ακόμη και τώρα δεν βάζει κανένα πλαφόν στα κέρδη των επιχειρήσεων παραγωγών ενέργειας ούτε επιβάλλει διατίμηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος των πολιτών».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης, χαρακτήρισε τη στάση και την επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην ΕΕ ως «φύλλο συκής» και εξήγησε: «η προστασία των πολιτών είναι εσωτερική υπόθεση του κάθε κράτους. Η Κομισιόν εξέδωσε εργαλειοθήκη με την οποία καλεί τα κράτη μέλη να πάρουν σειρά μέτρων-στην κατεύθυνση αυτών που προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.- όπως η διατίμηση στα τιμολόγια, η φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών και η αναδιανομή τους στους πολίτες. Εναπόκειται στις κυβερνήσεις να δράσουν. Και ο κ. Μητσοτάκης, αντί να δράσει, στέλνει επιστολές για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις».

Αναφορικά με τα δημοσιονομικά περιθώρια τόνισε ότι «αυτά είναι δεδομένα και εξαρτάται από τις πολιτικές επιλογές που κάνει η κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι το σύμφωνο σταθερότητας είναι σε αναστολή. Εξάλλου, αν δεν θέλουν να μεταβάλουν τη δημοσιονομική κατάσταση ας ακυρώσουν την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που κοστίζει δημοσιονομικά, ας ακυρώσουν την φοροαπαλλαγή στη συγκέντρωση κεφαλαίου και τα μερίσματα, για να μειώσουν τους ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στο ψωμί. Γιατί δεν το κάνουν; Δεν είναι λοιπόν το θέμα τα δημοσιονομικά περιθώρια. Αυτά είναι υπεκφυγές».

Διαβάστε ακόμη

Βίαια επεισόδια, ακρωτηριασμοί ανηλίκων και πολιτικό αδιέξοδο - Το εκρηκτικό «κοκτέιλ» της κρίσης στη Γαλλία

Τραγωδία στη Λέσβο: Έξι μετανάστες νεκροί από σύγκρουση ταχύπλοου με σκάφος του Λιμενικού

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η εκδίκηση του Ντίτερς και οι απειλές για νέες αποκαλύψεις

Ο Γκρίνμπεργκ μετράει Σαμαρά, η μάχη ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ που δίνει υλικό στη ΝΔ και ο Κοτζιάς που μπήκε πάλι στη συζήτηση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ακρίβεια
  • Έφη Αχτσιόγλου
  • κυβέρνηση
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>