Νάσος Ηλιόπουλος: Να απαλλάξει άμεσα τη χώρα από τη μοιραία κυβέρνηση ΝΔ ο Μητσοτάκης
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πολιτική απόγνωση. Μια σειρά από εμμονικές επιλογές του για την πανδημία και την ακρίβεια τον έχουν φέρει σε ένα σημείο αδιεξόδου. Ο πληθωρισμός καλπάζει, όπως και η ακρίβεια. Θα του είναι πολύ δύσκολο να εξαντλήσει την τετραετία», εκτιμά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra News».
Αναφέρει ότι «ίσως η ορθότερη επιλογή του στα χρόνια που είναι πρωθυπουργός είναι να απαλλάξει τη χώρα από τη μοιραία κυβέρνηση της ΝΔ». Ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει πως στον ΣΥΡΙΖΑ «δε διαβάζαμε ποτέ τις δημοσκοπήσεις ούτε ως εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε ως μέσο χειραγώγησης, ούτε ως κάτι θέσφατο», επισημαίνοντας ότι «και στις τελευταίες εκλογές του 2019 οι δημοσκοπήσεις έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ κάτω από το 30% και τα τελικά αποτελέσματα τον ανέβασαν στο 32%».
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια
Ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας: μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, επιβολή πλαφόν σε τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, -«όπως έχουν κάνει άλλες χώρες»-, έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Τονίζει ότι επίσης χρειάζεται μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα «και βέβαια η αύξηση του κατώτατου μισθού». «Αυτά είναι μέτρα που θα στήριζαν πραγματικά τα νοικοκυριά, ιδίως εκείνα που έχουν αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανάγκη», σημειώνει.
Σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ανέφερε ότι «είμαστε, φυσικά, υπέρ σε ένα διάλογο που θα καταλήξει στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Όμως οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις και αν γίνουν, μας ανησυχούν, ιδίως σε μια περίοδο που η Τουρκία, όχι απομονωμένη δεν εμφανίζεται όπως λένε στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα φαίνεται να θέλει να διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή μετά τη ρώσικη επέμβαση στην Ουκρανία».
Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα
Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της
Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



