Νίκος Δένδιας: Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια
NewsroomΗ Ελλάδα είναι «έτοιμη να καλοδεχθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια» και πιστεύει ότι «έχουν πολλά να προσφέρουν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο δείπνο εργασίας της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η δήλωση Δένδια
«Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά «εξαιρετικές σχέσεις» με τις δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Κατά συνέπεια, η ελληνική πλευρά έχει σαφέστατη τοποθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
- Πώς έντεκα λεπτά παραπάνω ύπνου μπορούν να «προλάβουν» ένα έμφραγμα
- Προπονητής δεν το πήρε ψύχραιμα, έσπρωξε και είπε «άντε γ@&#σου» σε ρεπόρτερ
- Μιρτσέα Λουτσέσκου: Κατέρρευσε στην προπόνηση της Εθνικής Ρουμανίας - Εσπευσμένα στο νοσοκομείο
- Σφοδρό πλήγμα για τις ΗΠΑ: Το αεροσκάφος Awacs των 300 εκατ. δολαρίων που το Ιράν έκοψε στα δύο