Πολιτική|28.05.2022 12:24

«Ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου»: Η εξομολόγηση του Θάνου Πλεύρη για τη διασωλήνωσή του

Newsroom

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αντιμετώπισε στο παρελθόν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο τον έκανε να αναθεωρήσει κάποια πράγματα για τη ζωή και για τις σχέσεις του. Ο κ. Πλεύρης σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μίλησε για εκείνη την περίοδο. Αφορμή της εξομολόγησης του υπουργού στάθηκε η ολοένα αυξανόμενη αντοχή που εμφανίζουν πολλά μικρόβια, με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με αντιβιοτικά, αλλά και η αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Ο Θάνος Πλεύρης προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και κινδύνεψε η ζωή του.

«Αν γυρίσουμε στο 2016 που συνέβη αυτό, δεν γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, δε γνώριζα την έκταση και ότι καθημερινά χάναμε 10 ανθρώπους από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Τώρα ως υπουργός, το βλέπω βιωματικά. Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης», είπε μιλώντας στο Mega.

«Ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου»

«Φοβήθηκα τη στιγμή της διασωλήνωσης. Μπορούσα να καταλάβω ότι μπορεί να είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Αισθάνθηκα ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή. Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός, και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν ότι ζούσα», είπε ο υπουργός αποκαλύπτοντας την εφιαλτική εμπειρία που βίωσε όταν νοσηλεύτηκε.

«Κατάλαβα ότι έφταιξε μια λοίμωξη που έπαθα μέσα στο νοσοκομείο, ένας σταφυλόκοκκος. Για κάποιους λόγους αυτό πέρασε στο αίμα μου, μέσα σε κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν», πρόσθεσε.

ΜΕΘειδήσεις τώραΘάνος Πλεύρης