Πολιτική|15.06.2022 11:42

«Δεν του άρεσε που αντιδράσαμε» - Τι είπε στο OPEN ο Σπήλιος Λιβανός για το επεισόδιο Ελλήνων βουλευτών με τον Ακάρ

Newsroom

Για το επεισόδιο που σημειώθηκε την Τρίτη μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών κατά την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

Όπως τόνισε ο κ. Λιβανός, δεν μπορεί μια χώρα σαν την Τουρκία που ασκεί συνεχώς πιέσεις εδώ και δεκαετίες να μιλά για σχέσεις καλής γειτονίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν περίμενε την αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών, ενώ είπε πως όταν αυτό έγινε άλλαξε λίγο το στυλ του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ενώ αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ ξεκίνησε να μιλά στα αγγλικά, μετά το επεισόδιο, συνέχισε στα τούρκικα.

Ο κ. Λιβανός δήλωσε πως ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι καταπατά το διεθνές δίκαιο και πως εκπαιδεύει τρομοκράτες. Επίσης ότι η Ελλάδα διέκοψε τον διάλογο ενώ η Τουρκία θέλει δήθεν να τον συνεχίσει.

Στο σημείο εκείνο, όπως περιέγραψε ο κ. Λιβανός, τοποθετήθηκε λέγοντας πώς είναι δυνατόν η Τουρκία από τη μια να επικαλείται τη ΝΑΤΟΐκή Συμμαχία και από την άλλη το casus beli, ενώ ανέδειξε την αντίθεση η γείτονα χώρα να μιλάει για κυριαρχία κρατών, ενώ είναι εκείνη που έχει εισβάλει στην Κύπρο, και μάλιστα την ώρα που παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο της Ελλάδας πραγματοποιώντας παράλληλα υπερπτήσεις πάνω από νησιά.

Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο Τούρκος Υπουργός γύρισε την ομιλία από τα αγγλικά στα τουρκικά, προσπαθώντας παράλληλα να ισορροπήσει την κατάσταση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι υπερπτήσεις γίνονται από την πλευρά της Τουρκίας ως απάντηση στις ελληνικές υπερπτήσεις.

Όλες οι ειδήσεις

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και πότε θα γίνουν εκλογές: Πολιτικά «ανοίγματα» Μητσοτάκη και αιχμές για Ανδρουλάκη

Προκλητική επίθεση της Yeni Safak στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ: Ο προστάτης της FETO έγινε Ελληνολάγνος

Πήρε φωτιά το «τυλιχτό»: Σε ποιες γειτονιές της Αθήνας ξεπερνάει και τα 4 ευρώ - Η εικόνα στις υπόλοιπες πόλεις

Σώθηκε ο 10χρονος που έμεινε εγκλωβισμένος σε πηγάδι για 4 μέρες στην Ινδία - Βίντεο από την επιχείρηση

Τουρκίαειδήσεις τώραΑκάρΚωνσταντινούποληΣπήλιος Λιβανός