«Δεν του άρεσε που αντιδράσαμε» - Τι είπε στο OPEN ο Σπήλιος Λιβανός για το επεισόδιο Ελλήνων βουλευτών με τον Ακάρ
NewsroomΓια το επεισόδιο που σημειώθηκε την Τρίτη μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών κατά την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.
Όπως τόνισε ο κ. Λιβανός, δεν μπορεί μια χώρα σαν την Τουρκία που ασκεί συνεχώς πιέσεις εδώ και δεκαετίες να μιλά για σχέσεις καλής γειτονίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν περίμενε την αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών, ενώ είπε πως όταν αυτό έγινε άλλαξε λίγο το στυλ του.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ενώ αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ ξεκίνησε να μιλά στα αγγλικά, μετά το επεισόδιο, συνέχισε στα τούρκικα.
Ο κ. Λιβανός δήλωσε πως ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι καταπατά το διεθνές δίκαιο και πως εκπαιδεύει τρομοκράτες. Επίσης ότι η Ελλάδα διέκοψε τον διάλογο ενώ η Τουρκία θέλει δήθεν να τον συνεχίσει.
Στο σημείο εκείνο, όπως περιέγραψε ο κ. Λιβανός, τοποθετήθηκε λέγοντας πώς είναι δυνατόν η Τουρκία από τη μια να επικαλείται τη ΝΑΤΟΐκή Συμμαχία και από την άλλη το casus beli, ενώ ανέδειξε την αντίθεση η γείτονα χώρα να μιλάει για κυριαρχία κρατών, ενώ είναι εκείνη που έχει εισβάλει στην Κύπρο, και μάλιστα την ώρα που παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο της Ελλάδας πραγματοποιώντας παράλληλα υπερπτήσεις πάνω από νησιά.
Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο Τούρκος Υπουργός γύρισε την ομιλία από τα αγγλικά στα τουρκικά, προσπαθώντας παράλληλα να ισορροπήσει την κατάσταση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι υπερπτήσεις γίνονται από την πλευρά της Τουρκίας ως απάντηση στις ελληνικές υπερπτήσεις.
- Υπόθεση Έπσταϊν: Βλέψεις για... ευγονική και «ανώτερη γενετική δεξαμενή» - Έφηβη καταγγέλλει ότι της άρπαξε το μωρό
- Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του» - Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999
- Αντώνης Σαμαράς: Το χάος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το σταθμίζω για νέο κόμμα
- Σοβαρό επεισόδιο στη Χίο μεταξύ Λιμενικού και διακινητών: 14 νεκροί μετανάστες και δεκάδες τραυματίες