Πολιτική|29.06.2022 13:43

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Μία «σύντομη κοινωνική συνάντηση» με Ερντογάν και Τσαβούσογλου είχε ο Νίκος Δένδιας

Newsroom

Έναν σύντομο κοινωνικό χαιρετισμό είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Τον χαιρετισμό που είχαν γνωστοποίησε σε tweet του ο Νίκος Δένδιας, αναρτώντας και φωτογραφία, ενώ παρόντες στο τετ α τετ ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπρίλιους Λαντσμπέργκις, της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Ράου και της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο.

Στην ανάρτησή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ γράφει:

«Είχα μία σύντομη κοινωνική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν & τον ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου μαζί με ομολόγους μου της Λιθουανίας, Λαντσμπέργκις, της Πολωνίας Ραού και της Πορτογαλίας Κραβίνιο πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη».

Υπενθυμίζεται πως περίπου 10 ημέρες πριν ο Νίκος Δένδιας είχε ακόμη μια... κοινωνική «μίνι» συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του. στο περιθώριο του Φόρουμ των Πρεσπών στην Αχρίδα.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν ανταλλάξει τότε μία χειραψία, με τον Νίκο Δένδια να τη χαρακτηρίζει «κοινωνική χειραψία» σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν και έναν σύντομο διάλογο:

Νίκος Δένδιας: «Μεβλούτ!».

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Ε Νίκο, πώς είσαι;».

Νίκος Δένδιας: «Τι πίνεις εκεί;».

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Καφέ, εσπρέσο. Είναι μεγάλη μέρα. Εμείς λέμε "τουρκικό" καφέ. Εσείς όταν βγαίνετε έξω λέτε "ελληνικός" καφές, αλλά είναι ο ίδιος καφέ».

Νίκος Δένδιας: «Χάρηκα που σε είδα».

Όλες οι ειδήσεις

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για Λιγνάδη: Προτείνει ενοχή για τρεις βιασμούς - «Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις»

Turkaegean: ΕΔΕ από Γεωργιάδη μετά την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος από την Τουρκία

«Είμαι ο γ...μένος πρόεδρος»: Όταν ο Τραμπ προσπάθησε να αρπάξει το τιμόνι της λιμουζίνας για να πάει στον όχλο που διαδήλωνε έξω από το Καπιτώλιο

Τι καλό κρύβεται στις αχνιστές κατσαρόλες του 23ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας;

ειδήσεις τώραΤουρκίαΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΝΑΤΟσύνοδος ΝΑΤΟΝίκος ΔένδιαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν