Πολιτική|29.06.2022 14:54

Κουτσούμπας: Απαράδεκτος ο νόμος - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια

Newsroom

Την κάθετη αντίθεσή του στον νόμο πλαίσιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τα πανεπιστήμια, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο συγκεκριμένος νόμος «ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο σε πτυχία σκόρπιων και ασύνδετων γνώσεων χωρίς επαγγελματική αναγνώριση».

Η δήλωση του κ. Κουτσούμπα είναι η εξής: 

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στον νόμο πλαίσιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τα πανεπιστήμια.

Ο νόμος αυτός δεν απαντά στις ανάγκες ούτε των φοιτητών και των οικογενειών τους, ούτε των μελών ΔΕΠ και των διδασκόντων, των υποψηφίων διδακτόρων και ερευνητών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Ο νόμος αυτός ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο σε πτυχία σκόρπιων και ασύνδετων γνώσεων χωρίς επαγγελματική αναγνώριση.

Το ΚΚΕ καλεί και στηρίζει τους αγώνες για να μην κατατεθεί το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο. Για να μείνει στα χαρτιά. Για να ανοίξει ουσιαστικά η συζήτηση αλλά και η διεκδίκηση για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας».

Όλες οι ειδήσεις

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για Λιγνάδη: Προτείνει ενοχή για τρεις βιασμούς - «Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις»

Turkaegean: ΕΔΕ από Γεωργιάδη μετά την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος από την Τουρκία

«Είμαι ο γ...μένος πρόεδρος»: Όταν ο Τραμπ προσπάθησε να αρπάξει το τιμόνι της λιμουζίνας για να πάει στον όχλο που διαδήλωνε έξω από το Καπιτώλιο

Τι καλό κρύβεται στις αχνιστές κατσαρόλες του 23ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας;

Δημήτρης ΚουτσούμπαςπανεπιστήμιαΚΚΕνομοσχέδιο