Πολιτική|22.07.2022 23:00

Ηλιόπουλος: 126 ακατάλληλα σπίτια οι «περιορισμένες ζημιές» του κ. Μητσοτάκη

Newsroom

Στον απολογισμό της πυρκαγιάς στην Πεντέλη αναφέρεται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη μεγάλη φωτιά.

Συγκεκριμένα σε tweet του ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει: «Οι "περιορισμένες ζημιές" για τις οποίες ο Κ. Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του, άφησαν πίσω 126 σπίτια επικίνδυνα ή προσωρινά ακατάλληλα».

«Δεν είναι τυχαίο ότι στην επίσκεψη του έμεινε μακριά από τους κατοίκους και έβγαζε χαμογελαστός φωτογραφίες με τους φίλους του», τονίζει στο τέλος.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές είναι περιορισμένος αν λάβει κανείς υπόψη την ένταση του φαινομένου της φωτιάς και το ότι αυτή πέρασε εντός του Αττικού ιστού. Εν συνεχεία σημείωσε ότι όλοι οι πληγέντες θα αποκατασταθούν, ενώ ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να προκλήθηκε η πυρκαγιά από εμπρησμό τόνισε ότι κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς η φωτιά «γεννά ερωτήματα».

Ο πρωθυπουργός, επίσης, ευχαρίστησε θερμά τους πυροσβέστες για το δύσκολο έργο τους: «Αυτές είναι οι πιο δύσκολες φωτιές από όλες, εσείς το ξέρετε εξάλλου καλύτερα και εδώ στην περιοχή η οποία έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, η δουλειά που έγινε από την Πυροσβεστική ήταν πραγματικά εξαιρετική και ήθελα να πω και προσωπικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι κάνατε. Βέβαια, έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας, αλλά θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Να είστε καλά, παιδιά, ευχαριστούμε πολύ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φωτιάΝάσος ΗλιόπουλοςΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίαειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠεντέλη