Πολιτική|09.09.2022 18:38

Πλακιωτάκης: Περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για τον ΟΛΘ - Σε λειτουργία οι δύο νέες γερανογέφυρες

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πάνω από πενήντα εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έχει καλυφθεί περίπου το 80% των υποχρεωτικών επενδύσεων, το οποίο αφορά κυρίως σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης από τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου έθεσε σε επίσημη λειτουργία τις δύο νέες γερανογέφυρες, οι όποιες χρησιμοποιούνται από τον ΟΛΘ για τις ανάγκες του από τον περασμένο Ιούνιο.

Για τις γερανογέφυρες ο υπουργός είπε ότι με την προσθήκη τους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική θέση και τη σημασία του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

"Παράλληλα, προχωράει η πολύ μεγάλη επένδυση της επέκτασης του προβλήτα 6, ο οποίος θα δώσει νέα προοπτική και δυναμική στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και υπάρχει σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τον λιμένα. Ιδίως σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως και αυτό της Αλεξανδρούπολης, γίνονται κόμβοι για τη μεταφορά προϊόντων για την αντιμετώπιση της διατροφικής κρίσης ", τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επενδύσεις σε μικρά νησιά και άγονες γραμμές

Χρηματοδότηση για επενδύσεις και βελτίωση των υποδομών σε μικρά νησιά και σε αυτά της άγονης γραμμής προγραμματίζει και υλοποιεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, κατά τον κ. Πλακιωτάκη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 175 εκατομμύρια ευρώ θα διοχετευθούν για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών μικρών νησιωτικών δήμων, ενώ τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ τα οποία μπορεί να αυξηθούν και να φτάσουν ακόμα και στα 370 εκατομμύρια ευρώ, θα δοθούν στα νησιά των άγονων γραμμών για τη δρομολόγηση νέων πλοίων με "πράσινα" χαρακτηριστικά.

ΘεσσαλονίκηΓιάννης ΠλακιωτάκηςΛιμάνι ΘεσσαλονίκηςΟΛΘειδήσεις τώρα