Πολιτική|23.09.2022 21:46

Τούρκος αναλυτής στο OPEN: «Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική του χάους, που αυξάνει τον κίνδυνο για επεισόδιο στην περιοχή»

Newsroom

Την εκτίμησή  ότι Ελλάδα και Τουρκία έρχονται όλο και πιο κοντά σε ένα θερμό επεισόδιο εξέφρασε o Τούρκος αναλυτής και διευθυντής του Ahval News, Γιαβούζ Μπαϊντάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΟΡΕΝ και τη Γεωργία Γαραντζιώτη.

«Ο Ερντογάν θέλει να αναδυθεί σε νικητή στις επερχόμενες εκλογές και ως ο ηγέτης που μόνο κερδίζει στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσει αυτή την πολιτική του χάους, που αυξάνει τον κίνδυνο για επεισόδιο μικρής ή υψηλής έντασης στην περιοχή», τόνισε ο έγκριτος αναλυτής.

Ερωτηθείς για την εμπρηστική ρητορική της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τη στάση της επικίνδυνη υπογραμμίζοντας ότι ενθαρρύνει εθνικιστικές ομάδες να παίρνουν πρωτοβουλίες. 

O Γιαβούζ Μπαϊντάρ, παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν μια πολιτική που αποσκοπεί στον περιορισμό της Τουρκίας και για αυτό τον λόγο έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη, στην αναβάθμισή της Σούδας και τελευταία σε άρση του εμπάργκο στην Κύπρο.

Σχετικά με τα F-16, είπε ότι οι Αμερικάνοι ίσως πιεστούν να τα πουλήσουν στον Ερντογάν αλλά ότι ταυτόχρονα «θα συνεχίσουν να δίνουν πιο εξελιγμένα συστήματα στην Ελλάδα κι έτσι θα διατηρήσει το πάνω χέρι». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραελληνοτουρκικάΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΑνατολική Μεσόγειοςελληνοτουρκικές σχέσειςΗΠΑΕλλάδα